Atatürk

TÜRK BÜRO-SEN; BÜRO HİZMET KOLUNUN LİDER SENDİKASIDIR

İstanbul 9 Nolu Şubemizin Olağanüstü Genel Kurulu 28.01.2023 tarihinde gerçekleştirdi.

Genel kurula Genel Başkanımız Türkeş Güney, Genel Başkan Yardımcılarımız Sami Çam, Emrah Coşkun, MHP İstanbul İl Başkan Yardımcıları, Türkiye Kamu-Sen İstanbul İl Temsilcimiz, Ankara 11 Nolu Şube Başkanımız Mustafa Demirhan, İstanbul Şube Başkanlarımız ile Şube Yönetimimiz ve çok sayıda davetli katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Genel Kurulda Genel Başkan Yardımcımız Sami Çam divan başkanlığı görevini yaptı.

Genel Başkanımız Türkeş Güney konuşmasında 3600 ek gösterge, sözleşmeli çalışanların kadroya geçirilmesi ve YHS çalışanlarının GİH’e geçirilmesi taleplerimiz hakkında bilgi vererek, “Adalet çalışanlarının sorun ve taleplerini biliyor, haklarında iyileştirme yapılması için çalışıyoruz. Adalet Hizmetleri Sınıfı oluşturulması, Uzman zabıt katipliği kadrolarının ihdas edilmesi ve Adalet çalışanlarının da 4483 Sayılı Memurların Muhakemat Kanunu kapsamında yargılanmalarını içeren kanun teklifimizi TBMM’ye taşıdık. Adalet hizmetleri sınıfının ihdas edilmesi ve adalet çalışanlarının özlük haklarında iyileştirme yapılana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Adalet hizmetleri Sınıfı oluşturulması kanun teklifimiz de TBMM’de alt komisyona geldi. Konunun takipçisi olmaya ve talebimiz hayata geçene kadar mücadele etmeye devam edeceğiz. Adalet çalışanlarının yükselebileceği kadrolar maalesef yok denecek kadar az. Bu sebeple uzmanlık istiyoruz. Uzmanlık gelmesi halinde adalet çalışanlarımızın ekonomik haklarında kısmen de olsa iyileşme olacaktır. Bu talebimizi hayata geçirmeye kararlıyız” dedi.

Genel Başkanımız kurum Sendikalarının memurlarımıza hiçbir faydası yoktur, diyerek, “Kurum Sendikaları maalesef toplu sözleşme masası ve memurların sorunlarının görüşüldüğü danışma kurullarına katılamazlar. Bu yüzden memurlarımıza hiçbir faydaları yoktur. Memurlarımızı %2, %3 gibi zamlarla sefalete sürükleyen sendikalara da dur demenin zamanı gelmiştir. Toplu Sözleşme Masasında bir değişiklik yapmanın vakti gelmiştir. Türk memurunun kaybedecek zamanı kalmamıştır. 2023 toplu sözleşme yılıdır. Bu süreçte memurlarımızın hepsine tek tek sendikamızı anlatacağız ve onlardan yetkiyi isteyeceğiz. Hizmet kolumuzdaki tüm memurlarımızı yetkiye en yakın sendika olan Sendikamız Türk Büro-Sen’e davet ediyorum ” dedi.

Konuşmaların ardından oylama işlemine geçildi.

Türk Büro-Sen olarak İstanbul 9 Nolu Şube Yönetimimize başarılar dileriz.

Yapılan oylama sonucu oluşan yönetim aşağıdaki gibidir.

Emre Ünal

Tuna Gök

İlker Gülerman

Volkan Bayrak

Metehan Avcı

Emre Mutlu

İlknur Başgül

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI