Atatürk

ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİNİ İHLAL EDEREK PERSONELİN ÇALIŞMA MASASINI KAMERAYLA İZLEYEN İDARELERE KARŞI AÇILAN BİR DAVAMIZ DAHA KAZANILMIŞTIR

22 Aralık 2021, Çarşamba | 10:49

Isparta Adliyesi 2 Nolu ek hizmet binasında faaliyet gösteren Isparta İcra Dairesinde görevli personelin çalışma alanlarının izlenmesine ilişkin uygulamaya son verilmesine ilişkin başvurumuzun reddine dair işlemin iptali talebiyle Sendikamızca dava açılmıştır.

Isparta 1. İdare Mahkemesinin 29.11.2021 tarih, 2021/1015 E. ve 2021/1333 K. sayılı kararı ile; “dava konusu kameralara ait krokinin ve kameralardan çekilmiş örnek fotoğrafların incelenmesinden, çalışma alanının güvenliğini sağlama amacı aşılarak, doğrudan çalışan memurların kendisinin, çalışma alanı ve masasının, diğer memurlarla ya da iş sahipleriyle ilişkisinin ve kamu hizmetinin görülmesi sırasında yaptığı her türlü haberleşmesinin gözlemlendiği anlaşılmaktadır.” denilmiş ve personelin çalışma alanını gözetleyen kamera sisteminin özel hayatın gizliliğine ilişkin temel haklar ve Anayasal ilkelerle bağdaşmaması nedeniyle dava konusu işlemin İPTALİNE karar verilmiştir.

 

Mahkeme kararını görmek için tıklayınız

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI