Atatürk

SGK ÇALIŞANLARINA UZMANLIK HAKKI, SÖZLEŞMELİLERE KADRO VE ADALET ÇALIŞANLARININ SORUNLARI İÇİN TBMM’DEYDİK

04 Temmuz 2019, Perşembe | 08:53

Genel Başkan Yardımcılarımız Nebi Yay ve Gürkan Orhan, SGK Şube Başkan Yardımcımız Ozan Bardakçı ile 03.07.2019 tarihinde MHP Grup Başkan Vekili Muhammet Levent Bülbül’ü ziyaret ederek, SGK çalışanlarına Uzmanlık hakkı verilmesi, Yargı Reformu Paketi ve Sözleşmelilerin kadroya alınması taleplerimizi ilettiler.

Bilindiği üzere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan Yargı Reformu paketi ile zabıt katiplerinin yükselme umudu kısıtlanmıştı. Yine geçtiğimiz günlerde TBMM’de belirli ünvanlar için kabul edilerek yasalaşan sözleşmelilere 3+1 yıl çalışma sonrası kadro hakkı verilmesine, diğer sözleşmeliler dahil edilmemişti.

Genel Başkan Yardımcılarımız Yargı Reformu paketinin TBMM’ye sunulmadan önce güncellenerek, zabıt katiplerinin GYS haklarının ellerinden alınmaması gerektiği ve 3+1 sözleşmeliye kadro hakkının belirli ünvanlarla kısıtlanmadan tüm sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi gerektiğini ilettiler.

Yine yıllardır Sendikamızın talebi olan SGK çalışanlarına da uzmanlık gerektiren bir iş yapmaları münasebetiyle, uzmanlık hakkı verilmesiyle ilgili olarak hazırlamış olduğumuz kanun teklifi metnini MHP Grup Başkan Vekili Muhammet Levent Bülbül’e sundular.

MHP Grup Başkan Vekili Muhammet Levent Bülbül ise, “Memurlarımız bizim için oldukça önemli MHP Grubu olarak, gerek sözleşmelilerin kadroya geçirilmesi, gerek yargı reformu paketinin güncellenmesi ile ilgili elimizden gelen desteği sunacağız. SGK çalışanlarına Uzmanlık hakkı verilmesi için hazırlamış olduğunuz kanun teklifini de en kısa sürede TBMM’ye sunacağız” dediler.

SGK çalışanlarına Uzmanlık hakkı verilmesiyle ilgili kanun teklifimizi görmek için tıklayınız

 

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI