Atatürk

SGK BAŞKANI BAĞLI’YA TALEPLERİMİZİ İLETTİK

01 Aralık 2016, Perşembe | 07:44

Genel Başkanımız Fahrettin Yokuş, Genel Başkan Yardımcılarımız Osman Eksert, Hüseyin Aslan, Ankara 1 Nolu Şube Başkanımız Emrah Karakurt, Ankara 4 Nolu Şube Başkanımız Bayram Köse ve Ankara 6 Nolu Şube Başkanımız Yener Kaip ile 30.11.2016 tarihinde Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Mehmet Selim Bağlı’yı ziyaret etti.

GÖREVDE YÜKSELME SINAVLARINDA LİYAKAT VE EHLİYETE ÖNEM VERİLECEK

Çalışanlarının sorunlarının ve çözüm yollarının görüşüldüğü ziyarette Genel Başkanımız Fahrettin Yokuş, 21 Ocak 2017 tarihinde yapılacak olan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavına değinerek, “Görevde Yükselme Sınavı sonrası yapılacak olan sözlü mülakatlar, bir emek örgütü olarak bizi endişeye sevk etmektedir. Maalesef sözlü mülakatlar adam kayırmacılığın ve torpil müessesinin en çok yaşandığı sınav şeklidir. Liyakat ve ehliyet kriterini göz önünde bulundurarak, yazılı sınavı kazanan çalışanlar arasından atama yapılmalıdır. Emeği ile yazılı sınavları kazanan hiçbir çalışanın hakkı yenmemelidir. Sosyal Güvenlik Kurumunda maalesef bu konuyla ilgili geçmiş dönemlerde birçok sorun yaşadık, dava açtık. Umuyoruz ki, sizinle bu sorunları aşacağız. Ayrıca kamuda örgütlü olan sözde bir Sendika sınav girecek memurlara, ‘bizimle olursanız, kazanırsınız’ şeklinde ahlaksız tekliflerde bulunuyor.” dedi.

SINAVDA KİMSENİN HAKKI YENMEYECEK, SÖZLÜ SINAVLAR KAMERA İLE KAYIT ALTINA ALINACAK

SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı ise, “bu konudaki endişelerinizi anlıyorum. Ancak, ehliyet ve liyakat bizim temel kriterimiz olacaktır. Bu konuda hak yenmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Bu konuyu da bizzat takip ediyor olacağım. Sınava girecek olan herkes benim personelimdir. Hepsi benim gözümde eşittir. Geçmişte yaşanan olumsuzluklar, geçmişte kalmıştır. Sözlü sınavlar, kamera ile kayıt altına alınacak, böylece de haksızlık yapılmasının önüne geçilecektir” dedi.

GÖREVDEN ALMALARLA İLGİLİ İNCELEME DEVAM EDİYOR

Yokuş konuşmasının devamında Kanun Hükmünde Kararnameler ile açığa alınan ya da işten atılan memurlarla ilgili olarak, “Kamuda FETÖ Terör örgütüne yönelik başlatılan operasyonlarda titiz davranılmadığı maalesef bilinmektedir. Detaylı araştırma yapılmadan binlerce memur suçlu addedilip görevden el çektirilmekte, açığa alınmakta ya da gözaltına alınmaktadır. FETÖ Terör örgütü ile hiçbir bağlantısı olmadığı halde birçok memur mağdur edilmiştir. Özellikle asılsız ihbarların dikkate alınması memurlar arasında paniğe sebep olmuştur. Bu durum aynı zamanda memurlarımızın itibarlarını da zedelemektedir. Biz Türk Büro-Sen olarak, bu hususta SGK yönetiminin hassas davrandığını, derinlemesine yapılan inceleme sonuçlarına göre işlem yapıldığını dolayısıyla da hata payının en aza indirildiğini biliyor ve çalışanlar adına sizlere teşekkür ediyoruz. Konuyla ilgili olarak, gerçekten suçlu olanların ceza almaları ve suçsuz olanların ise mağdur edilmemesini talep etmekteyiz” dedi.
 
SGK Başkanı Bağlı, FETÖ terör örgütü ile ilgili olarak, haklarında yeterli bilgi ve belge bulunmamış olanların göreve iadesinden yanayız. Biz de sizlerle aynı hassasiyetleri paylaşıyoruz. Bu konuyla ilgili olarak detaylı incelemelerimiz devam ediyor. Suçsuz olan hiç kimsenin mağdur olmasını biz de istemiyoruz” dedi.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI