Atatürk

SGK’DA YAŞANAN SINAV BİLMECESİ İÇİN YADİGAR GÖKALP İLHAN İLE GÖRÜŞTÜK

02 Eylül 2014, Salı | 16:45

Genel Başkanımız Fahrettin Yokuş 02.09.2014 tarihinde beraberinde Genel Başkan Yardımcılarımız Bayram Öztürk ve Hüseyin Aslan ile SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan’ı ziyaret etti.

Bilindiği üzere, SGK kurulduğu günden bu yana çok az sayıda sınav açmış olup, uzun süredir görevde yükselme sınavı açmıyordu. Kadrolar görevlendirme ve hülle yolu ile dolduruluyordu. Bu da haksızlık ve hukuksuzluklara sebep oluyordu.

SGK TARİHİNDE EN KAPSAMLI SINAV YAPILDI

Sendikamız bu noktada hak, adalet ve liyakat kriterleri doğrultusunda görevde yükselme bekleyenler için SGK’da sınav açılması talep etmişti. SGK, bu taleplerimiz karşısında, 54 Şube Müdürü, 320 Sosyal Güvenlik Merkez Müdürü, 168 Sosyal Güvenlik Merkez Müdür Yardımcısı, 82 Mali Hizmetler Sosyal Güvenlik Merkez Müdür Yardımcısı, 711 Şef ve 500 Memur kadrolarına sınav açmış, bu sınava yaklaşık  9 bin kişi katılmıştır. Böylece SGK tarihinin en kapsamlı Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Sınavını yapmıştır.

Genel Başkanımız Fahrettin Yokuş; 05.04.2014 tarihinde kurumda yapılan Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavıyla ilgili olarak, “Danıştay 5 inci Dairesi Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmeliğin bazı maddelerinin yürütülmesinin durdurulmasına karar vermiş, atamalarda bu doğrultuda Başbakanlık ve Devlet Personel Başkanlığınca bu konuda yapılacak olan işleme kadar ertelenmişti.

Sosyal Güvenlik Kurumu’da,  23 Temmuz 2014 tarihli ve 29069 sayılı Resmî Gazetede “Kamu Kurum ve Kuruluşlarında Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği Esaslarına Dair Genel Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına İlişkin Yönetmelik”in yayınlaması üzerine, 12.08.2014 tarihli Görevde Yükselme Sınav Kurulu  toplantısında, “Sosyal Güvenlik Merkezi Müdür Yardımcısı, Sosyal Güvenlik Mali Hizmetler Merkezi Müdür Yardımcısı ve Memur unvanlı kadrolar için yeniden başarı listesinin ilan edilmesi ile tercihlerin alınmasına müteakip atama işlemlerinin başlatılmasına, Şube Müdürü ve Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü kadroları için yazılı sınavlarının başarı listesinin ilanına müteakip sözlü sınavlarının 08/09/2014 tarihinde başlatılmasına, Şef kadroları için tercih işlemleri ve atama işlemlerinin Şube Müdürü, Sosyal Güvenlik Merkezi Müdürü, Sosyal Güvenlik Merkezi Müdür Yardımcısı ve Sosyal Güvenlik Mali Hizmetler Merkezi Müdür Yardımcısı atama işlemlerinin tamamlanmasına müteakip boşalan Şef unvanlarının birimlerdeki ihtiyaçlar çerçevesinde yeniden değerlendirilerek atama işlemlerinin başlatılmasına” karar vermişti” dedi.

SINAV İPTAL EDİLMEMELİ

Yokuş, Ancak, açılan bazı davalar sebebiyle atamalar halen yapılamadı. Yazılı ve görsel medya da ise sınavın iptal edileceğine yönelik çeşitli spekülasyonlar yer almaktadır. Sınavın iptal edilmesi önemli mağduriyetlere sebep olacaktır. Yıllardır görevde yükselme bekleyenlerin emekleri boşa çıkartılmamalı, sınav iptal edilmemelidir. Bu konuda gerekli hassasiyet gösterilmelidir.” Dedi.

SINAV İLE İLGİLİ HUKUKİ DEĞERLENDİRMELER DEVAM EDİYOR

SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan ise, “Mağduriyetlerin yaşanmasını biz de istemiyoruz. Sınavla ilgili olarak, hukuki değerlendirmelerimiz devam ediyor. En kısa zamanda kimseyi mağdur etmeyecek bir çözüm yolu bulup kamuoyu ile paylaşacağız. Kurumumuz bu konuda gerekli olan tüm hassasiyeti gösteriyor. Maksadımız kimseyi mağdur etmemek.” dedi.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI