Atatürk

SGK YÖNETİMİNE ÇALIŞANLARIN SORUNLARI İÇİN ÇIKARMA YAPTIK

26 Eylül 2014, Cuma | 10:18

Genel Başkanımız Fahrettin Yokuş beraberinde Genel Başkan Yardımcımız Osman Eksert ile 23.05 2014 tarihinde SGK Yönetim Kurulu üyesi Salih Kılıç, Başkan Yardımcısı Cevdet Ceylan, 24.09.2014 tarihinde Başkan Yardımcısı Mustafa Kuruca ve 25.09.2014 tarihinde Yönetim Kurulu Üyeleri Sinan Özkan, Kazım Ergün, Mehmet Açıkel ve Halit Ortaköy’ü ziyaret etti.

Bilindiği üzere Sendikamızın mücadelesi sonucu, 5 Nisan 2014 tarihinde Şube Müdürü,  Merkez Müdürü, Merkez Müdür Yardımcısı, Mali Hizmetler Merkez Müdür Yardımcısı, Şef ve Memur için Görevde Yükselme ve Unvan Değişikliği sınavları gerçekleştirilmişti.

SGK Başkanlığınca Görevde Yükselme Yönetmeliği çerçeve yönetmeliğe aykırı olarak hazırlanarak, memurluk sınavında başarı puanı 60 puan olarak ilan edilmiş ve sınav sonrası da 60 ve üzeri puan alanlar başarılı olarak ilan edilmişti. 70 puan altının başarılı sayılamayacağının yargı kararıyla kesinleşmesi üzerine, bu defa 70 puanın üzerindekilerin ataması 18.09.2014 tarihinde gerçekleştirilmiş, yaklaşık 157 kişi başarılı iken başarısız konuma düşerek mağdur edilmiştir.

Şef kadrolarına yapılacak 711 atama, Şube Müdürü ve Merkez Müdürü atamalarından sonraya bırakılmış olması adaylar arasında huzursuzluğa yol açmıştır.

Kurumca ilan edilen 320 adet Merkez Müdürlüğü kadrosu için sınav yapılmış, ancak atamalar sözlü sınav sonrası gerçekleştirilecektir. Yine, Şube Müdürlüğü için ilan edilen 54 kadronun atamaları da sözlü sınav sonrasında gerçekleştirilecektir.  

Genel Başkanımız ziyaretlerde, Şeflerin atamalarının Kurban Bayramı öncesi yapılarak, oluşabilecek mağduriyetlerin önlenmesini, baraj puanının önce 60’a çekilerek sonrasında tekrar 70 puana çıkartılması nedeniyle ataması gerçekleşmeyen 157 kişinin mağduriyetlerinin giderilmesini, ayrıca Şube Müdürlüğü ve Merkez Müdürlüğü için yapılacak sözlü sınavın hakkaniyet ölçüsü içerisinde yapılmasını, bu güne kadar yaşanan olumsuzluklara bir yenisinin daha eklenmemesini, adil, şeffaf, liyakat ve kariyer ilkelerinden taviz verilmemesini, geçmişte yapılan yandaş kayırmacılığına son verilmesi gerektiğini dile getirmiştir.

Ayrıca, Mali Hizmetler Sosyal Güvenlik Merkez Müdürlüğü için de sınav açılmasını, kuruma ait kadroların (İl Müdürü, İl Müdür Yardımcısı, Şube Müdürü, Merkez Müdürü, Daire Başkanı gibi) başka kurumlardan nakil yöntemiyle doldurulmaması gerektiğini ifade etmiştir.

Genel Başkanımız Ziyaretlerde konuyla ilgili olarak hazırlamış olduğumuz raporları da kurum yöneticilerine sundu.

NOT: 18.09.2014 tarihinde Sosyal Güvenlik Merkez Müdür Yardımcılığı ve Memur kadrolarına elektronik ortamda yapılan atamalardan sonra Kurum Başkanı Yadigar Gökalp İlhan, Genel Başkanımız tarafından makamında  ziyaret edilerek yukarıda belirtilen hususlar iletilmiştir. 

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI