Atatürk

SGK BAŞKANI VE YÖNETİM KURULU’NDAN KONFEDERASYONUMUZA ZİYARET

14 Mayıs 2013, Salı | 17:02

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Yadigar Gökalp İlhan ve Yönetim Kurulu üyeleri ile kuruma bağlı Başkan Yardımcıları, Genel Müdürler ve Daire Başkanları Sosyal Güvenlik Haftası nedeniyle Konfederasyonumuza ziyarette bulundular.
 
İLHAN: BU YIL SOSYAL GÜVENLİK HAFTASINI 6. DEFA KUTLUYORUZ
 
SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan Sosyal Güvenlik haftasını 6. defa kutladıklarını ifade ederken, bu hafta çerçevesinde kendilerini kabul ettikleri için Türkiye Kamu-Sen Konfederasyonu  ve yönetim kuruluna teşekkür etti. İlhan, “Sosyal Güvenlik Kurumu olarak 2006 ve 2008 yılında yapılan köklü Sosyal Güvenlik reformlarıyla birlikte hem reformlarımızın uygulanması hem de vatandaşlarımıza anlatılması ve bilgilendirilmesi amacıyla  bu sene 6. kez Sosyal Güvenlik haftasını kutluyoruz. Bu çerçevede Türkiye Kamu-Sen olarak bizleri bugün kabul ettiğiniz için çok teşekkür ediyor, tüm teşkilatınızı saygı ile selamlıyorum. Hafta boyunca sosyal ve kültürel olarak birçok etkinlik planladık ancak, özellikle Reyhanlı’da yaşanan elim olay nedeniyle bazı etkinliklerimizi iptal etmek durumunda kaldık. Bunda sonraki süreçte de yine her yıl olduğu gibi Sosyal Güvenlik Haftası kutlamalarımız devam edecek ve sizlerle birlikte diyalog halinde olmaya devam edeceğiz. Bizim konularımız kısa zamanda çözülecek konular değil. Bu nedenle kuracağımız diyalogların hem vatandaşımıza hem de Türkiye’mize katkı sağlayacağına inanıyorum” dedi.
 
KONCUK: SORUNLAR DİYALOGLA ÇÖZÜLMELİ
 
Ziyaretten Türkiye Kamu-Sen olarak büyük memnuniyet duyduklarını belirten Genel Başkan İsmail Koncuk, kurumlar arası diyalog’un önemine vurgu yaptı. Koncuk, “Öncelikle Sosyal Güvenlik Haftasının hem kurumunuza hem de ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını temenni ediyorum. Sosyal Güvenlik son derece önemli bir kavram. Sosyal Güvenlik insanca yaşamanın temel şartı demektir. Elbette Emekli Sandığı, Bağ-Kur ve Ssk gibi kurumların birleşmesi son derece önemli bir adımdır. Bu birleşmeden sonra bazı ciddi sıkıntılar yaşandı ama şimdi sorunlar biraz daha azaldı. Umut ediyoruz önümüzdeki dönemler daha iyi günleri de beraberinde getirir. Bu çerçevede bir bayan olarak sizin SGK Başkanlığı’na getirilmenizi de önemsiyoruz. Böylesine önemli bir kuruma bayan eli değmesi gelecek  günler için umut vaat etmektedir. Tabii sizinle beraber SGK’da son derece deneyimli bir grubunda görev yaptığını biliyoruz. Bu yöneticilerin tecrübe ve deneyimleri de olayların çözümüne ışık tutacaktır. Sorunları el birliği ile çözmek gerekir. Sosyal Güvenlik Kurumu Türkiye Kamu-Sen’in görüş ve düşüncelerinden her zaman yararlanmalıdır. Türkiye Kamu-Sen bugün 450 bin üyesiyle Türkiye’de söz sahibi bir Konfederasyondur, Türkiye genelinde etkin ve yetkin bir Konfederasyondur. Sağlıklı bir şekilde her yıl büyüyen Türkiye Kamu-Sen diyaloglara açık bir kurumdur, SGK’da bu çerçevede bizimle her zaman diyalog halinde olmalı ve görüşlerimizden faydalanmalıdır. Bu ziyaret sizin konulara ve çözüme ilişkin hassasiyetlerinizi ortaya koymaktadır. Ben ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyor, çalışmalarınızda başarılar diliyorum” dedi.
 
Ziyaretin ardından Soysal Güvenlik Kurumu Başkanı Yadigar Gökalp İlhan Genel Başkanımıza SGK’nın yayınlarını içeren bir hediye paketi ile günün anısına bir şilt takdim etti. Genel Başkanımız İsmail Koncuk ise başta SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan olmak üzere tüm Yönetim Kurulu Üyelerine Türkiye Kamu-Sen’in yayınları ve Türkiye Kamu-Sen’in nostaljik radyosunu  armağan etti.
 
SGK Başkanı ve Yönetim kurulu üyelerinin Konfederasyonumuzu ziyaretinde Genel Başkan İsmail Koncuk’la birlikte Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türk Büro-Sen Genel Başkanı Fahrettin Yokuş, Türk Diyanet Vakıf-Sen Genel Başkanı Nuri Ünal, Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan koyuncu, Türk İmar-Sen Genel Başkanı Necati Alsancak, Türk Enerji-Sen Genel Başkanı Celal Karapınar, Türk Tarım Orman-Sen Genel Başkanı Ahmet Demirci, Türk Kültür Sanat-Sen Genel Başkanı Hasan Hüseyin Yılmaz hazır bulundu.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI