Atatürk

TÜİK ESKİ BAŞKANI ÖMER DEMİR’İN AĞIR CEZADA YARGILANMASI İSTENDİ

19 Temmuz 2012, Perşembe | 11:12

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca, daha önce TÜİK Başkanı olarak çalışmış olan Ömer DEMİR’in Ankara Gölbaşı İlçesindeki evinin bahçesinde yapım, onarım ve tadilat işlerinin, mesai saatleri içerisinde TÜİK personeline yaptırılması, yine TÜİK’e ait atölye, alet, edevat, araç ve gereçler ile kuruma ait taşıtların kullanılması iddiasıyla, görevi kötüye kullanmak ve 237 sayılı Taşıt Kanununa muhalefet suçlarından iddianame düzenlenmiş ve Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesinde kamu davası açılmıştı.
 
 Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesinin 2011/423 E. sayılı dosyası üzerinde görülen davanın 07.05.2012 tarihli duruşmasında; dosya kapsamına göre sanıkların eylemlerinin aynı zamanda resmi belgede sahtecilik suçunu oluşturma ihtimali bulunduğundan mahkemenin görevsizliğine karar verilerek, dava dosyası Ankara 18. Asliye Ceza Mahkemesi’ne gönderilmiştir.
 
Ankara 18. Asliye Ceza Mahkemesi ise, 27.06.2012 tarihli duruşmasında; görevsizlik kararı vererek, sanıkların Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanmasını talep etmiştir.
 
 
 

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI