Atatürk

ADLİYE BİNALARINDAKİ BAZ İSTASYONLARI KALDIRILSIN

21 Mart 2012, Çarşamba | 00:00

Adalet Bakanlığı tarafından, çalışanların sağlığı hiçe sayılarak, adliye binalarında baz istasyonları kurulması için GSM operatörleri ile protokol imzalanmıştır. Sendikamız, kamu görevlilerinin sağlıklı ve temiz bir çevrede çalışma hakkı dikkate alınarak, adliye binalarında kurulan baz istasyonlarının kaldırılması için Bakanlığa başvuruda bulunmuştur.

Adalet Bakanlığı’nca, adliye binalarında kurulan baz istasyonlarının kaldırılması talebimiz, cep telefonlarının vazgeçilmez bir hal aldığı ifade edilerek, mobil iletişimin sağlanması gerekçesiyle reddedilmiştir. Günümüzde baz istasyonu sistemlerinin, cep telefonlarının kullanımı için zorunlu olduğuna ve bunlardan geniş bir halk kitlesinin yararlandığına şüphe yoktur. Ancak, insan yaşamında tehlike yaratan bir hizmetin, kişi yaşamının önüne geçirilmesi ve ona üstünlük tanınması da kabul edilemez.

Baz istasyonlarının kurulduğu adliyelerde, Bakanlık bünyesindeki kamu görevlileri ile yargının kurucu unsurları olan hakimler, savcılar ve avukatlar görev yapmakta, adli hizmet ve işlemlerin muhatabı vatandaşlar bulunmaktadır. Davaya konu baz istasyonlarının yaydığı elektromanyetik, baz istasyonlarının kurulduğu adliyelerde görev yapan kamu görevlileri ile sayılan diğer kişilerin sağlığı yönünden büyük tehlike yaratmaktadır.

Türk Büro-Sen olarak, kamu çalışanlarının hak ve menfaatlerini koruyup, geliştirmenin yanı sıra çalışanların sağlıklı çalışma koşulları içinde görev yapmalarını da önemsiyoruz. Bu nedenle, adliye binalarında kurulan baz istasyonlarının kaldırılması istemimizin reddine ilişkin, Adalet Bakanlığı işleminin iptali için dava açmış bulunmaktayız.

Gelişmeler internet sitemizde duyurulmaya devam edecektir.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI