Atatürk

GENEL BAŞKANIMIZ BERAAT ETTİ

23 Aralık 2005, Cuma | 00:00

Türkiye Kamu-Sen’in sözde Ermeni Soykırımı Yasasını kabul eden Almanyayı protesto etmek için Almanya Büyükelçiliği önüne bıraktığı siyah çelengin kırılmasının ardından yaşanan arbededen dolayı haklarında kamu davası açılan Genel Başkanımız Fahrettin Yokuş ve Türk Sağlık Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, bugün yapılan ilk duruşmada “suç kastı” olmadığı gerekçesiyle beraat etti.

Türkiye Kamu-Sen, Almanya Parlamentosunda kabul edilen sözde Ermeni soykırımı yasasını protesto etmek için Almanya Büyükelçiliğinde 17 Haziran 2005 tarihinde bir basın açıklaması yaparak elçilik önüne siyah çelenk bırakmıştı. Çelenk sivil giyimli bir polis tarafından kırılınca arbede yaşanmıştı. Olayla ilgili olarak Fahrettin Yokuş ve Önder Kahveci hakkında “Kamu Görevlisine görevinden dolayı hakaret ve memurun görevini yapmasına engel olmak iddiasıyla dava açıldı. Sivil giyimli polisin şikayetçi olmadığı davanın ilk duruşmasında “suç kastı olmadığı” gerekçesiyle savcı beraat talep etti.

Hakimin de bu yönde karar vermesinin ardından Genel Başkanımız Fahrettin Yokuş, Türk Sağlık-Sen Genel Başkanı Önder Kahveci, Türk Büro-Sen personeli Özkan Temizer ve Türk Sağlık-Sen personeli Ferhat Aydın beraat etti.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI