Atatürk

PROMOSYON UYGULAMASINDA SON DURUM

19 Kasım 2005, Cumartesi | 00:00

Artık Tek Yetkili Tahakkuk Daireleri…

Kamu kuruluşlarının bankalarla yaptığı ‘promosyon anlaşmalarından’ artık çalışanlarda yararlanabilecek. Muhasebat Genel Müdürlüğü, Devlet Personel Başkanlığı’na bu konuda yazılı bir görüş göndererek promosyon uygulamasını tanıdığını bildirdi. Bu ek imkanın değerlendirilmesinde de tahakkuk dairelerine yetki verildi.

Memur maaşlarının ödenmesiyle ilgili bankalarla yapılan anlaşmalarda promosyon adı altında ücretler alınıyor. Bu promosyonlar ise ne yazık ki memurların yararına değil de genellikle kurum yararına işlerde kullanılıyor. (makam odalarının tefrişi, son model makam araçları, klimalar vb…)

‘Çalışanların maaşları üzerinden elde edilen kazancın, yine aynı çalışana ait olması gereği’ prensibiyle hareket eden sendikamız 29. 06. 2004 tarihinde Danıştay 10. Dairesinde dava açmıştı. Halen devam eden dava sürecinde de sendikamız konunun peşini bırakmamış, gerek Maliye Bakanlığı, gerekse iş kolumuzdaki diğer kurumlarda girişimlerine devam etmişti. Bu girişimlerin ilk sonucunu da Adalet Bakanlığı’nda aldık. Bakanlık bundan sonra bankalardan aldığı promosyonların tamamını çalışanlarına verecek.

Yine yaptığımız bu girişimler sonucu tüm kurumlar Maliye bakanlığı’ndan konu ile ilgili görüş istediler. Bunun üzerine Maliye Bakanlığı Muhasebat Genel Müdürlüğü, Devlet Personel Başkanlığı’na yazılı bir görüş göndererek promosyon uygulamasını tanıdığını ve bu ek mali imkanın değerlendirilmesinde tahakkuk dairelerine yetki tanındığını bildirdi. Bunun üzerine de çalışanların bu imkandan yararlanmasının önü açılmış oldu.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI