Atatürk

MARDİN ŞUBEMİZ GENEL KURULUNU GERÇEKLEŞTİRDİ

Mardin Şubemiz 1. Olağan Genel Kurulunu 09.03.2024 tarihinde gerçekleştirdi.

Genel Kurula Genel Başkan Yardımcılarımız Vedat Ulu ve Sami Çam, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Sendikalarımızın Şube Başkan ve Yöneticileri ile çevre illerden Şube Başkanlarımız ve davetliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Genel Kurulda Genel Başkan Yardımcımız Vedat Ulu divan başkanlığını yaptı.

Genel Başkan Yardımcımız Sami Çam, Toplu Sözleşme ve Hakem Heyeti sürecini anlatarak, “Türkiye Kamu-Sen’in yetkili olduğu 2011 yılında, en düşük memur maaşı asgari ücretin 2,33 katı idi. Eğer ki, Türkiye Kamu-Sen’in bıraktığı seviye korunmuş olsaydı, bugün en düşük memur çok daha yüksek olacaktı. Masaya oturduğu 7 toplu sözleşmenin, üçünü yapısını bildiği halde, yapısı itibari ile kamu işverenin teklifinin üzerinde bir teklif onaylamayacak olan hakem kuruluna bırakan yetkili sendikanın memuru temsil edecek bilgisi, gücü, azmi ve niyeti yoktur, kalmamıştır.

Kamuda ücret adaletini zedeleyen, bölgesel farklılıkları göz ardı eden 666 sayılı kanun hükmünde kararnamenin gözden geçirilmesi, memurlarımıza ek ücret ve refah payı verilmesi talebimizi de TBMM’ye taşıdık. Memurlarımızın enflasyona ezdirilmemesi için refah payının verilmesi şarttır.

Yine birince dereceye 3600 ek gösterge konusu; mutabakata varılan maddeler arasında yer almakta, ancak 3600 konusunda yaşanılan gelişmeleri göz ardı eden 2021 yılındaki mutabakat maddesi olup, bu maddeyi bu haliyle düzenlemek imza altına almak, memura yapılmış en büyük ihanettir.

Emekli Memur Maaşlarına 2023 Temmuz’da 8.077 TL olan, Ocak 2024 itibari ile 12.174 TL’ye yükselen ilave ek ödeme yansıtılmalıdır. Memurlarımız emekli maaşlarında yaşanan düşüş sebebi ile emekli olmak istemiyorlar. Memur emeklilerimizin yaşadığı hak kaybı ivedilikle telafi edilmelidir.

Bizim Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen olarak mücadelemizin temelinde 3600 ek göstergenin 1. Dereceye gelen tüm memurlarımıza verildiği, Yardımcı Hizmetler Sınıfı çalışanlarının eğitim durumlarına uygun olarak THS ve GİH’e geçirildiği, 2008 öncesi ve sonrası emekli olanların haklarının düzenlendiği, çalışma barışının korunduğu bir çalışma hayatı yer almaktadır.” Dedi.

Konuşmaların ardından oylama işlemine geçildi.

Türk Büro-Sen olarak Mardin Şube Yönetimimize başarılar dileriz.

Yapılan oylama sonucu oluşan yönetim aşağıdaki gibidir.

Turgut Akman

Burcu Yanar

Rıdvan Alpöz

Fatih Sultan Kılıç

Muhammet Cihat Temel

Çağrı Aslan

Mehdi Özçelik

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI