Atatürk

HATAY 2 NOLU ŞUBEMİZ GENEL KURULUNU GERÇEKLEŞTİRDİ

Hatay 2 Nolu Şubemiz 1. Olağan Genel Kurulunu 10.03.2024 tarihinde gerçekleştirdi.

Genel Kurula Genel Başkan Yardımcılarımız Vedat Ulu ve Sami Çam, Türkiye Kamu-Sen’e bağlı Sendikalarımızın Şube Başkan ve Yöneticileri ile Hatay 1 Nolu Şube Başkanımız Neslihan Taşyürek ve davetliler katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Genel Kurulda Genel Başkan Yardımcımız Vedat Ulu divan başkanlığını yaptı.

Genel Başkan Yardımcımız Sami Çam, “Bizim Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen olarak mücadelemizin temelinde 3600 ek göstergenin 1. Dereceye gelen tüm memurlarımıza verildiği, Yardımcı Hizmetler Sınıfı çalışanlarının eğitim durumlarına uygun olarak THS ve GİH’e geçirildiği, 2008 öncesi ve sonrası emekli olanların haklarının düzenlendiği, çalışma barışının korunduğu bir çalışma hayatı yer almaktadır” dedi.

Toplu Sözleşme ve Hakem Heyeti süreci ile ilgili bilgi veren Genel Başkan Yardımcımız Sami Çam, “Türkiye Kamu-Sen olarak başından beri ifade ettiğimiz gibi piyasa gerçekleri ile örtüşmeyen, büyümeden pay verilmeyen hatta resmi enflasyon tahmin ve beklentilerinin dahi altında kalan bir zam oranının kabul edilmesi mümkün değildir. Masaya oturduğu 7 toplu sözleşmenin, üçünü yapısını bildiği halde, yapısı itibari ile kamu işverenin teklifinin üzerinde bir teklif onaylamayacak olan hakem kuruluna bırakan yetkili sendikanın memuru temsil edecek bilgisi, gücü, azmi ve niyeti yoktur, kalmamıştır.

3600 ek gösterge, Refah payı, enflasyon farkının maaşlara aylık olarak yansıtılması, emeklilerimizin 8.077 TL olan Ocak ayında 12.174 TL olan ek ödemeden faydalanması, yardımcı hizmetliler, bayram ikramiyesi, vergi dilimleri, kira, ulaşım, ısınma ve yemek yardımı gibi birçok başlığın, pazarlık sürecinde Kamu Görevlileri Sendikaları Heyeti toplantılarında masaya taşınmadığına, milyonların merakla beklediği konuların çözülmek yerine havanda su dövülerek zamanın boşa harcandığını gördük.

Birince dereceye 3600 ek gösterge konusu; mutabakata varılan maddeler arasında yer almakta, ancak 3600 konusunda yaşanılan gelişmeleri göz ardı eden 2021 yılındaki mutabakat maddesi olup, bu maddeyi bu haliyle düzenlemek imza altına almak, memura yapılmış en büyük ihanettir.” Dedi.

Konuşmaların ardından oylama işlemine geçildi.

Türk Büro-Sen olarak Hatay 2 Nolu Şube Yönetimimize başarılar dileriz.

Yapılan oylama sonucu oluşan yönetim aşağıdaki gibidir.

İbrahim Kırar

Gülşah Sezer

Melih Bestami Karaoğlu

Mehmet Tuncay

Mehmet Emre

Muzaffer Erhan Şen

Oğuz Karabay

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI