Atatürk

1.DERECEYE 3600 KONUSUNDA VERİLEN SÖZLER HAVADA KALMAMALI, YARATILAN BEKLENTİ, SEÇİMDEN ÖNCE KARŞILANMALIDIR

Sendikamız “1 Temsilci 1 Sendikadır” temalı istişare ve eğitim toplantımızın 3. Grubunu Adana 1 ve 2, Aksaray, Gaziantep 1 ve 2, Hatay 1 ve 2, Kahramanmaraş, Kayseri 1 ve 2, Kilis, Nevşehir, Niğde, Osmaniye, Sivas, Kırşehir ve Adıyaman Şube Başkanlarımız, İlçe ve İşyeri Temsilcilerimizin katılımı ile 29 Şubat 2 Mart 2024 tarihleri arasında Antalya’da gerçekleştirdi.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Toplantımıza Genel Başkanımız Türkeş Güney, Genel Başkan Yardımcılarımız Vedat Ulu, Özkan Ulupınar, Sami Çam ve Nebi Yay katıldı.
Türk Yüzyılında, yeni bir Türk Kamu Personel Rejimi için çalışmalara başladığımızı belirten Genel Başkanımız Türkeş Güney, “Çağdaş devletlerin en önemli görevi, vatandaşa kaliteli kamu hizmeti sunmaktır. İnandığımız fikri temellere göre, devletin sahibi olan, asli unsur olan Türk Milleti’nin de kaliteli kamu hizmeti alması en doğal hakkıdır. Kaliteli kamu hizmetinin yolu liyakat ve ehliyet üzerine bina edinmiş, özlük ve mali sorunları giderilmiş, kamu görevlileri, devlet memurları ile mümkündür. Şurası unutulmasın ki; güçlü devlet, ancak güçlü memur ile mümkündür. Biz Türkiye Kamu-Sen olarak, Devletimizin Türk Yüzyılı vizyonunu destekliyor, bu vizyona yakışır bir Türk Kamu Personel Rejimi için elimizi taşın altına koyuyoruz” dedi.

Genel Başkanımız Türkeş Güney, “Aileleri ile birlikte yaklaşık 25 milyonu ilgilendiren memurlarımızın maaş ve özlük hakları 2 yılda bir, 1 Ağustos tarihinde başlayan toplu sözleşme süreci ile belirleniyor. Bildiğiniz gibi Geçtiğimiz ağustos ayında da 7.dönem toplu sözleşme görüşmeleri gerçekleştirildi. Toplu sözleşme masasında memurlarımızın hiçbir sorunu tartışılmamış, beklentiler karşılanmamış, memur ve memur emeklilerimiz enflasyon tahminin altında bir maaş zammına mahkum edilmiştir. Türkiye Kamu Sen olarak toplu sözleşme sürecinde, masaya katılma, sürece dahil olma, memurlarımızın sorunları çözme adına yaptığımız bütün çağrılar karşılıksız kalmış, ne memurun sorunlarını müzakere etmişler, ne de müzakere edecek sendika olan Türkiye Kamu-Sen’i toplu sözleşme masasına davet etmişlerdir. Hakeme taşınan yetkili sendika belgelerinden anlaşılacağa üzere, masada 22 gün boyunca çay kahve içip sohbet etmişler. Buradan üstüne basa basa ısrarla ifade ediyorum ki; malum yetkili sendika; Masada hangi konuların konuşulacağını dahi bilmemektedir.

Son yapılan 7.dönem toplu sözleşme de, öncekiler gibi memurun sorunlarının tartışılmadığı, müzakere edilmediği, en önemli meşru zeminin heba edildiği bir süreç olmuştur. Bu nedenle diyoruz ki; Malum sendikanın miadı dolmuş, raf ömrü sona ermiştir. Bu durumu kendileri de görüyor, erimenin önüne geçmek için, kutsal hak arama aracı olan sendikacılığı, eşantiyon limited şirketine, züccaciyeci dükkanına döndürdüler.

3600 EK GÖSTERGE SÖZÜ TUTULMALIDIR

Yetkili Sendika tarafından Toplu Sözleşme Masasında bırakılan memurların haklarına da değinen Genel Başkanımız, “1.dereceye gelen memurlarımıza 3600 ek gösterge verilmesi, Yardımcı hizmetli sınıfının kaldırılarak bu sınıftakilerin GİH ve TH sınıfına geçirilmesi, Enflasyon farkının 0 zam demek olduğunu, mutlaka refah payı verilmesi gerektiğini, Temmuz ayında 8,077 TL Ocak da 12,174 TL olan ilave ek ödemenin memur emekli maaşlarına yansıtılmasını, Enflasyon farkının aylık olarak ödenmesi, başta kira yardımı olmak üzere ülkemizin geçinme şartlarını dikkate alan bir maaş düzenlemesi, Fazla mesai ücreti, harcırah tutarları ile aile çocuk yemek giyecek ve diğer yardımların günün ihtiyaçlarına göre düzenlenmesi, Taşra teşkilatına servis hizmeti ya da ulaşım imkanı sağlanması, Hizmet kolumuzdaki kurumlarda Adalet, Maliye, Gümrük ve Savunma Hizmetleri Sosyal Güvenlik başta olmak üzere yeni hizmet sınıfları ihdas edilmesi, SGK kurumu taşra teşkilatına uzman ve uzman yardımcılığı kadrolarının ihdas edilmesi, 666 Sayılı KHK kaldırılan ikramiyelerin yeniden ihdası, İş ve Meslek Danışmanı kadrolarına kurum içinden atama yapılması, Kariyer uzmanlar arasında merkez taşra ayrımının kaldırılması, Adalet çalışanlarının 2802 sayılı yasaya göre değil 4483 sayılı yasaya göre yargılanması, Adalet Bakanlığı merkez ve taşra teşkilatına uzman katiplik kadrolarının ihdası, Meteoroloji çalışanlarına ödenen havacılık tazminatın artırılması ve düzenli ödenmesi, Cefakar nüfus valilik ve kaymakamlık çalışanları için içişleri uzmanlığı kadrolarının ihdası, Pasaport ehliyet vs. gibi hizmetlerden alınan harç ve değerli kağıtlar bedelinden bu personele pay verilmesi, Devlet hayatımıza yeni giren 112 ve göç personelinin sorunlarının çözümü konuları başta olmak üzere hizmet kolumuzdaki bütün kurumlarda sorunların takipçisi ve çözümü için mücadele ediyor sorunlar çözülene kadar de edeceğiz.”

Günü birlik bir teşkilat olmadığımız için günü birlik politika ve çözümlere de itibar etmiyoruz diyen Genel Başkanımız Türkeş Güney, “7 dönemdir toplu sözleşme masasında memura ihanet eden memurun hakkını aramayan malum sendika; erimeyi durdurmak adına memurun gözünü boyamaya, memuru eşantiyon dağıtarak aldatma yoluna gitmiş, memuru alınıp satılan meta yerine koymuştur. Kutsal hak arama aracı olan memur sendikacılığına da, toplumun en eğitimli kesimi olması hasebiyle, mesleği ile ilgili ülkesi ile devleti ile ilgili düşünceleri ve duruşu olması gerek memurumuzu da dejenere eden bu anlayışı kınıyor reddediyoruz.

Türk Büro-Sen olarak; kalıcı ve uzun ömürlü yatırımlara yöneliyoruz. Bugün ki ekonomik şartlarda memurumuzun tatil yapması tatile gitmesi hayal ötesidir. İşte bu gerçeklerden hareketle üyelerimizin çalışırken ve emekli olduklarında faydalanacakları ekonomik tatil yapacakları bir sosyal tesisi hayata geçirmek sendikamıza kazandırmak için Antalya Manavgat’ta arsamızı aldık, inşallah tesisimizi de hayata geçirecek, sizlerin ekonomik şartlarla tatil yapmanızı sağlayacağız, işte Türk Büro-Sen ile eşantiyoncu ucuz anlayışın farkı buradadır.

Türk Büro Sen köklü yapısıyla, şanlı mazisiyle, kimlik ve kişilik kazanmış sendikal tecrübesiyle liyakatlı ve ehliyetli kadrolarıyla büro hizmet kolunun sorunlarını bilen, çözüm önerileri sunan, çözüm önerilerini de hedef kitlesi ve kamuoyu ile paylaşan büro hizmet kolunun lider sendikasıdır.

Yetki yolunda Türk Büro-Sen’in tek rakibi yetkili beceriksiz sendikadır, diğer sendikal yapıların hizmet kolumuzda yetkili olması söz konusu değildir, diğer sendikalara üye olmakla yetkili etkisiz sendikaya üye olmak arasında fark yoktur. Yarış yetkili etkisiz sendika ile Türk Büro Sen arasındadır. Memurumuz sorunlarının çözülmesini, hak ettiği mali ve özlük haklarına kavuşmak istiyorsa, yetkiye en yakın sendika olan Türk Büro Sen’e destek vermek zorundadır.

Toplantının ikinci bölümünde Prof. Dr. Onur Ender Aslan’ın konuşması (Türk Dünyası, Devlet, Bürokrasi ve Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen’in Misyonu ve Vizyonu), Genel Başkan Yardımcımız Nebi Yay’ın “1 Temsilci 1 Sendikadır” ve Genel Başkan Yardımcımız Özkan Ulupınar’ın “Sendikacılıkta Sosyal Medya Kullanımı, Eşantiyon Sendikacılığı ve Sendikamızın Duruşu” Sunumları ile istişare ve eğitim toplantımız tamamlandı.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI