Atatürk

HAKKARİ ÜZÜMLÜ GÜMRÜK KAPISINDA GÜMRÜK MUHAFAZA MEMURLARINA YAPILAN  SALDIRIYI KINIYORUZ

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI TÜRKEŞ GÜNEY’İN YAZILI BASIN AÇIKLAMASI

Hakkari Üzümlü Gümrük Müdürlüğü Sınır kapısında 05.01.2024 tarihinde mevzuatı uygulayan Gümrük Muhafaza Memurlarına yapılan saldırıyı kınıyor, yaralanan Gümrük Muhafaza Memurlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Yoğun iş yükü altında çalışan kurumlarımızın başında olan Ticaret Bakanlığı ve Gümrük Muhafaza memurları gece gündüz demeden, mesai mefhumu gözetmeden çalışmaktadır. Her gün binlerce kişinin giriş çıkış işlemlerini aksamadan gerçekleştiren Gümrük çalışanları, bedensel yorgunluklarının yanında psikolojik olarak da yıpranmaktadırlar.

Gümrük Muhafaza çalışanları özlük hakları iyileştirilmeden, zor şartlar altında düşük ücretler ile en iyi kamu hizmetini sunmaya çalışırken, her türlü iftira ve saldırıya maruz kalmaktadır.

Türkiye’de kamu çalışanlarına yönelik iftira ve şiddet çözülmesi gereken temel meselelerden biridir. Bugün artık kamu çalışanları can güvenliklerinden yoksun bir şekilde hizmet üretmektedirler. Herkes evine akşam sağ salim gidebileceğinden endişelidir. İftira, şiddet, ağır darp, bıçaklama ve silahlı saldırı gibi ölümle sonuçlanabilecek bir seviyeye çıkmıştır. Kısacası kamu çalışanlarının hayatı her dakika tehlike altındadır.

Kamu görevlilerine yapılan bu çirkin iftiralar ve saldırılar, ne ilk ne de son olacaktır. Devletin memurlarına kalkan el, atılan iftira, devlete yapılmış demektir. Bu olaylar göstermektedir ki, ceza kanunumuzda iftiralar ve saldırılara karşı olan düzenlemeler, saldırganlar için caydırıcı olmaktan uzaktır. Bu nedenle, kamu görevlilerine karşı yapılan iftira ve saldırıların önlenmesi için ceza kanununda caydırıcı düzenlemeler yapılmalıdır.

Zor şartlar altında canı pahasına büyük özveri ile çalışan fedakar gümrük personeline karşı yapılan bu çirkin saldırıyı kınıyor,  Hakkari Üzümlü Gümrük Müdürlüğü Sınır kapısında görevli Gümrük Muhafaza Memurlarına tekraren geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

Yaşanan saldırıyı Ticaret Bakanlığına ilettik, takipçisi olacağız. Yetkili makamlar tarafından gerekli işlemlerin yapılmasını, Personel eksikliği var ise ivedi olarak yeterli personelin görevlendirilmesini talep ediyor, olayların takipçisi olduğumuzu tekraren ifade ediyoruz. Gümrük ve Gümrük Muhafaza teşkilatımız yalnız değildir. Türk Büro-Sen olarak, her zaman Gümrük teşkilatımızın yanındayız.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI