Atatürk

KADIN KOMİSYONU ÜYELERİMİZ İLE BİR ARAYA GELDİK


Genel Başkan Yardımcılarımız Özkan Ulupınar, Sami Çam ve Emrah Coşkun, Genel Merkez Kadın Komisyonu Başkanımız Makbule Çalışkan ile birlikte 25.11.2023 tarihinde Genel Merkezimizde düzenlenen etkinlikte kadın üyelerimiz ile bir araya geldi. Toplantıya çok sayıda kadın üyemiz katıldı.

Genel Başkan Yardımcımız Sami Çam Türk Kadınına Seçme ve Seçilme Hakkı verilmesinin 89. yılını kutlayarak, “Ülkeyi çağdaş uygarlık seviyesine getirmek için var gücüyle çalışan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk, kadınlara hak verilmesi anlamında da dünyaya önderlik etmiştir. Kadına Fransa’da 1944, Japonya’da 1945, İtalya’da 1946, Arjantin ve Meksika’da 1946, İsviçre’de ise 1971 yılında tam olarak seçme ve seçilme hakkına tanınmasına rağmen; bundan tam 89 yıl önce dünyada ilk olarak, Atatürk’ün girişimleri ve büyük öngörüsüyle, kadınlarımız seçme ve seçilme hakkı kazanmıştır.

Tüm kadınlarımızın sosyal hayatın içinde yer alması ve özellikle çalışma hayatında daha çok yer almasını destekliyoruz. Geleceğimizin teminatı çocuklarımızın ilk öğretmenleri annelerimizdir. Bu yüzden kadınlarımızın eğitim haklarının engellenmesi, kadınlarımızın psikolojik ve fiziksel şiddete maruz kalması kabul edilemezdir. Türk Büro-Sen olarak, çalışma hayatında ve sosyal yaşamda her zaman kadınlarımızın destekçisi olmaya devam edeceğiz. Emeğin kıymetini bilen kadınlarımızı sendikal mücadelemize omuz vermeye davet ediyoruz.Bugünden sonra sizlerden istediğimiz kurumlarda haklı mücadelemizi en az dokuz hanımefendiye anlatmanızdır.” dedi.

Toplu sözleşme ve hakem heyeti süreci ile ilgili de bilgi veren Genel Başkan Yardımcımız Sami Çam, “Toplu Sözleşme sürecinde malum yetkili Sendikanın beceriksizliği ve yetersizliği bir kez daha görüşülmüştür. Türkiye Kamu-Sen olarak, masaya katkı sağlamaya, elimizi taşın altına koymaya hazır olduğumuzu belirttik. Aradan 14 gün geçmesine rağmen ne kamu işvereninden, ne de yetkili sendikadan bir davet gelmedi. Bu gelişmeler üzerine Türkiye Kamu-Sen toplu sözleşmenin sonuç toplantısına katılmayacağını, memurun sorunlarının masada müzakere edilmediğini duyurmuştur. Bu açıklamamızdan sonra 22 gün toplu sözleşme masasında müzakere etmek akıllarına gelmeyen yetkili sendika, son gün apar topar gece yarısına kadar müzakere etme ihtiyacı duymuş olmalı ki, son gün gece yarısından sonra 6. dönemde alınan kararlar kopyala yapıştır yapıldı. Hizmet kollarında anlaşma sağlandı, algısına sığınmış genel konulardaki 55 maddeyi hakem heyetine, 40 maddeyi toplu sözleşmenin konusu değil diyerek taca atmıştır. Yetkili sendika memuru temsil etmemiştir. Masada değişiklik yapmanın zamanı gelmiştir. Yetki Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen’e verilmelidir. YHS Çalışanlarının GİH’e geçirilmesi, 3600 ek göstergenin 1. dereceye gelen tüm memurlara verilmesi, 2008 öncesi ve sonrası emeklilik hakları bizim mücadelemizin temelindedir. Derdimiz memur ve memur emeklilerimizin refah içinde yaşayabilmesidir” dedi.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI