Atatürk

ZONGULDAK ŞUBEMİZ, DEVREK İLÇESİNDE KURUMLARI ZİYARET ETTİ

Şube B

aşkanı Köksal Tunçtürk, başkan yardımcısı Alaattin Korkmaz ve ilçe temsilcisi Fatih Öztekin ile birlikte Devrek ilçemizdeki:

  • Devrek KYK Yurt Müdürlüğü,
  • Devrek Kaymakamlığı,
  • Devrek Mal Müdürlüğü,
  • Devrek Nüfus Müdürlüğü,
  • Devrek Vergi Dairesi,
  • Devrek Adliyesini ziyaret etti.

Kurumlarda görev yapan üyelerimiz ve memurlarla bir araya gelinerek Türk Büro-Sen Genel Merkezimizin çalışmaları ve faaliyetleri anlatıldı, talepleri dinlenildi, soruları yanıtlandı. Görüşmelerin ve kamu çalışanlarımızın sorularının ana başlığı ise; geçtiğimiz aylarda müzakere süreci tamamlanan yaklaşık 4 milyon memur ve 2,5 milyon memur emeklisinin 2024-2025 yıllarındaki mali ve sosyal haklarının belirlendiği “7. Dönem Kamu Toplu Sözleşmesi” oldu.

Memurlarımızla görüşmeleri değerlendiren başkan Tunçtürk: “Yıllardır toplu sözleşme massında yetkili olan sendika konfederasyonun marifetiyle sosyal ve özlük haklarında verilen kayıplar, alınamayan haklar söz konusudur. Mali haklar konusunda ise; ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik şartlar bütün kesimlerce malumken, yetkili konfederasyonun Merkez Bankasının enflasyon beklentilerinin altında kalan zam artış oranıyla masadan kalkması tek kelimeyle fiyaskodur. Yıllardır üç buçuk, beş buçuk gibi komik rakamlarla alınan zam oranlarıyla eriyen memur maaşları, 7. Dönem Toplu Sözleşme masasında piyasa gerçekleriyle örtüşmeyen oranlarla, memurlarımızı geçim sıkıntısı derdine düşürmüştür. Kamu-Sen olarak enflasyonun üzerinde bir maaş zammı ve alım gücünü artıracak refah verilmesi uygulamasına geçilmesi yönündeki taleplerimizi her fırsatta dile getiriyoruz. Yetkili sendikaya üyelikleri devam eden memurlarımıza, sendikalarının hangi alanda yetkili ne kadar etkili olduğunu sorgulamaya davet ediyorum.” dedi.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI