Atatürk

GÜMRÜK MUHAFAZA MEMURLARINA YAPILAN SALDIRILARI, YERİNDE BASIN AÇIKLAMASI İLE KINADIK

ESENDERE GÜMRÜK KAPISINDA, GÜMRÜK ÇALIŞANLARINA YAPILAN SALDIRILARI KINADIK

Genel Başkan Yardımcılarımız Nebi Yay ve Özgür Çelikbaş 14.06.2023 tarihinde Esendere Gümrük Kapısında, Gümrük çalışanlarına yapılan saldırılar sebebiyle Basın açıklaması yaptı. Açıklamada Şırnak Şube Başkanımız Abdurrahman İnal da hazır bulundu.

Genel Başkan Yardımcımız Nebi Yay açıklamasında, “Gümrük kapılarımızda cansiperane mücadele eden tüm memurlarımızın maruz kaldığı fiziksel ve sözlü saldırıların giderek artması nedeniyle, tüm çalışma arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu, gümrük çalışanlarının yalnız olmadığını kamuoyu ve gümrük personeli ile paylaşmayı borç biliriz.

Zira, ülkemiz ve devletimizin namusu sayılan hudut kapılarımızın korunması için canla başla, gece gündüz demeden çalışan gümrük çalışanlarımız, yurtdışına kaçak yollarla çıkarılmaya çalışılan veya yurda kaçak yollarla eşya sokmaya çalışanlarla amansız ve cansiperane mücadele etmektedirler.

Devletimiz tarafından çıkarılan Kanunları ve Mevzuatı belirlenen kurallara göre uygulama görevini yürüten, görevini layıkıyla yerine getiren gümrük çalışanlarımız sözlü ve fiziki saldırılara maruz kalmaktadır ve bu saldırılar son zamanlarda artarak devam etmektedir.  Gürbulak, Habur ve en son olarak da Esendere Gümrük Müdürlüğünde sınırımızdaki ülkelerden bölge illerindeki vatandaşlarımıza tanınan günlük eşya muafiyeti hakkının üstünde eşya getirmeye yeltenenlerin tahriklerine, tehditlerine, sözlü ve fiziki saldırılarına maruz kalmaktadırlar. Siz de biliyorsunuz ki, bunlar sadece medyaya yansıyanlar. Ancak, bölgede medyaya yansımayan tahrik, tartışma, sataşma, tehdit ve saldırılar artık günlük rutin bir hal almış ve bölgedeki Gümrük Çalışanları artık sokağa çıkamaz hale gelmiştir.

Meydana gelen saldırılarda Devlet Kurumlarımızca ve yetkililerimizce; haklı gümrük çalışanlarımızın yanında durulması ile soruşturma ve kovuşturma aşamasında teşkilat çalışanlarımıza sahip çıkılması en büyük arzumuzdur.

Türk Büro-Sen olarak; geçmişten bu yana, küçüğünden büyüğüne Gümrük Çalışanlarımızı mağdur eden tüm olaylarda ön saflarda yer alarak çalışanlarımızın yanına koştuk, hem adli hem idari süreçlerin birinci sıradan takipçisi olduk ve olmaya devam edeceğiz.

Çünkü biz, Bölgede yapılan saldırıları, sadece buradaki Gümrük Memurlarımıza değil Devletimizi temsil eden ve Devletimizce belirlenen mevzuatı uygulayan Türk Devletine yapılmış olarak görüyoruz. Her durumda; fedakar, cefakar, vatansever ve bu uğurda şehitler vermiş Gümrük Çalışanlarımızın yanında olduğumuzu buradan bir kere daha haykırıyoruz ve artık yeter diyoruz.” dedi.