Atatürk

MEMURUN DAYANACAK GÜCÜ KALMADI..!

Kamu Kurum ve Kuruluşlarındaki 700 binden fazla işçiyi ilgilendiren “2023 yılı Kamu Toplu İş Sözleşmesi Çerçeve Protokolü” görüşmelerinde, süreç devam etmekte olup, protokolün 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü’nden önce imzalanması bekleniyor.

Yapılan görüşme ve pazarlıklarda işçi Sendikaları; brüt taban ücretin 15 bin TL’ye yükseltilmesi, ardından tüm ücretlere yüzde 15 refah payı ilave edilmesi ve daha sonra birinci 6 ay için %45 zam yapılması taleplerini ifade ederken;

Hükümetin yeni teklifinin, taban ücretin 12 bin TL’ye yükseltilmesi ve ilk 6 ay için %40 zam yapılması şeklinde olduğu, bu teklifin işçi Sendikaları tarafından yeterli görülmediği kamuoyuna yansıyan bilgilerden anlaşılmaktadır.

Kamuda çalışan işçilerle yapılan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri, yaklaşık 3,5 milyon memur ile 2,5 milyon memur emeklisinin maaşlarına Temmuz ayında yapılacak zam oranı ile 1 Ağustos itibariyle başlayacak olan, 2024 ve 2025 yıllarını kapsayan 7. Dönem Toplu Sözleşme Görüşmelerini de yakından ilgilendirmektedir.

Kamuda iş barışı ve kaliteli kamu hizmetinin yolu, kamu görevlilerine de, en az kamudaki işçilere yapılan zam oranı kadar zam yapılmasından geçmektedir.

Statü hukukunun elde edilmesine ait şartların ağırlığı, kamu görevinin önem ve sorumluluğu düşünüldüğünde, ortalama memur maaşı olan 12 bin TL’nin günün şartlarına uymadığı açıkça görülmektedir.

Temmuz ayında, özellikle alt derecedeki memur maaşlarına seyyanen iyileştirme yapılmalı, bunun üzerine refah payı ve yüzdelik zam ilave edilmelidir.

12 yıllık toplu sözleşme döneminde, yüzdelik düşük zamlara imza atan yetkili ancak etkisiz Sendika, kamu görevlilerinin maaş ve ücretlerini asgari ücret seviyesine indirmiştir. Yetkili ancak etkisiz Sendika, bu başarısı ile ne kadar övünse azdır…!

Bugün ortalama memur maaşı 12 bin TL olan kamu görevlileri, infial halindedir. Kamu iş yerlerinde çalışma barışı bozulmuş, huzur kalmamıştır.

Kamu görevlilerinin dayanacak hali, sabredecek mecali kalmamıştır.

Kamu görevlisi kardeşlerimize naçizane tavsiyemiz;

Sizin maaş ve ücretlerinizi asgari ücret seviyesine düşüren yetkili ama etkisiz Sendikalara destek vermeye devam edecek misiniz? Ya hak ettiğiniz özlük  hakları için Toplu Sözleşme Masasında yetkili Sendikayı değiştirecek ya da bu sendikaların dağıttığı eşantiyon eşyalara itibar ederek, daha uzun zaman açlık sınırına yakın maaş ve ücretlere razı olacaksınız…

Büro hizmet kolunda yetkiye en yakın Sendika Türk Büro-Sen’dir. Gelin ilk değişimi büro hizmet kolunda gerçekleştirelim.

 

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI