Atatürk

23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMIMIZ KUTLU, MİLLETİMİZİN EGEMENLİĞİ DAİM OLSUN

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI TÜRKEŞ GÜNEY’İN 23 NİSAN ULUSAL EGEMENLİK VE ÇOCUK BAYRAMI İLE İLGİLİ AÇIKLAMASI

Devletimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Paşanın liderliğinde Ankara’da açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi, yakın Türk tarihinin en önemli olaylarından biridir.  1. TBMM yalnız kendi dönemi için değil, bütün gelecek nesiller için Türk Milleti’nin mukadderatına, Türk Devlet ve Hükümetine yeni bir yön vermiştir.

Türkiye Cumhuriyeti’nin özünü oluşturan milli egemenli; halk yönetimi, TBMM’nin üstün konumu gibi temel kamu hukuku ilkeleri 1. TBMM ile birlikte uygulama alanı bulmuştur.

1.TBMM Türk Milleti’nin bekası mücadelesini ne toplu olarak, ne de ferdi olarak hiçbir keyfiliğe meydan vermeden ve hiçbir macera ruhuna kapılmadan yürütmüş ve bu mücadelenin meşruiyet kaynağı olmuştur.

Şükürler olsun ki; bugün Türk tarihinin en önemli kurumu olan TBMM’nin açılışının 103. yılını kutluyoruz. Devletimizin ve Cumhuriyetimizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, bu kutlu günü geleceğin teminatı olan çocuklarımıza armağan etmiştir.

Türk Milletinin geleceğinin hazırlanmasında olduğu kadar, Türk Milletinin mensupları açısından da “Cumhuriyet, Milli Egemenlik ve Milli Bağımsızlık” gibi kavramların benimsenmesinde etkili olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, aynı zamanda milli dayanışma duygusunun ve Millet olma anlayışının gelişmesinde önemli bir unsurdur.

Bu vesileyle başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Cumhuriyetimizin bütün kurucu kadrosu ile şehit ve gazilerimizin ruhları şad olsun…

Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları tarafından, ülkesi ve milleti ile bölünmez bir bütün, üniter bir şekilde kurulan Devletimizi; bizden sonraki nesillere de devretme ülküsü ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu, Milletimizin egemenliği daim olsun.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI