Atatürk

MEMURUN ELİNDEKİ TEK GÜÇ OLAN SENDİKA GÜCÜ ALINARAK, MEMUR SENDİKASIZLAŞTIRILMAK İSTENİYOR

Uşak ve Bilecik Temsilciliğimizin birleşmesi ile Uşak Şubemiz Olağan Genel Kurulunu 11.03.2023 tarihinde gerçekleştirdi.

 

Genel Kurula Genel Başkanımız Türkeş Güney, Genel Başkan Yardımcımız Sami Çam, MHP Uşak İl Başkanı İbrahim Orman, Türkiye Kamu-Sen Uşak İl Temsilcisi, Türkiye Kamu-Sen Bilecik İl Temsilcisi, TÜRKAV Uşak İl Başkanı, TÜRKAV Bilecik İl Başkanı, Ülkü Ocakları Uşak İl Başkanı, Konfederasyonumuza bağlı Sendikaların Uşak ve Bilecik Şube Başkan ve Yöneticileri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Yöneticileri ile çok sayıda davetli katıldı.

 

Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcımız Sami Çam’ın yaptığı Olağan Genel Kurulumuzda Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının ardından konuşma yapan Genel Başkanımız Türkeş Güney, “Özellikle son günlerde, sosyal medya üzerinden başlatılan, kampanyanın başlatanı ve yürütücüsü, sendika barajının altında kalan sendikaların olduğu “sendikalardan istifa ediyoruz” başlıklı kampanya ile ilgili memur kardeşlerimizi uyarmak istiyorum. Memur sendikacılığını kendilerine menfaat aracı olarak seçen,sendikal mevzuatımıza göre yasak olmasına rağmen, kurum sendikası kurarak, bu yolla kendilerine menfaat sağlamak olan, bu haliyle memurlarımıza vereceği hiç bir hak olmayan sendikal yapılar, memurun elindeki tek güç olan, sendikacılığa zarar vermek, memurlarımızı sahipsiz bırakmak istiyorlar.” Dedi.

Genel Başkanımız Türkeş Güney konuşmasının devamında, “Memur kardeşlerimizin bu oyuna gelmemesini, arkasını önünü bilmedikleri yapılara dikkat etmesini özellikle rica ediyorum. Elbette bugünler geçeçek, ancak kurumlarımız, memurlarımız, memurlarımızın sorunları olmaya devam edecektir. Bu sorunların konuşulacağı ve çözüme kavuşturalacağı yer toplu sözleşme masasıdır.

2023 yılı toplu sözleşme yılıdır, büro hizmet kolunda yetkiye en yakın sendika Türk Büro-Sen’dir. Memurlarımız sorunlarının toplu sözleşme masasına götürülmesini, sorunlarının çözülmesini istiyorsa, yetkiye en yakın sendika Türk Büro-Sen’dir.

Memurlarımızı sendikalardan istifa etmeye davet edenlerin derdi memurlar değil, kendi menfaatleridir. Memura sendika hakkı için verilen mücadelenin içinde yer almayan, binbir emek ve çilelerle kazanılan, çok kutsal bir hak olan, hak aramanın tek yolu olan sendika hakkına zarar vermek isteyenlere karşı dikkatli olmalıyız” dedi.

Konuşmaların ardından oylama işlemine geçildi.

 

Türk Büro-Sen olarak Uşak Şube Yönetimimize başarılar dileriz.

 

Yapılan oylama sonucu oluşan yönetim aşağıdaki gibidir.

Yasin Bodur

Cüneyt Taşkesen

Yakup Ahat

Mustafa Tülü

Muhammed Yüzbaşıoğlu

Ramazan Sapmaz

Serkan Güçlü

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI