Atatürk

HAVACILIK TAZMİNATLARI ÜZERİNDEKİ HAZİNE PAYI ORANI AŞAĞI ÇEKİLMELİDİR

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI TÜRKEŞ GÜNEY’İN YAZILI BASIN AÇIKLAMASI

Her yıl 23 Mart tarihinde Dünya Meteoroloji Günü kutlanmakta olup, Meteoroloji çalışanlarının bu günde unutulmaması gerekmektedir.

Meteoroloji çalışanları fedakarca görevlerini yaparken, bir çok zorlukla karşılaşmaktadır. Çalışanlar bu özverili çalışmalarının karşılığı olarak, mali ve özlük haklarında iyileştirme yapılmasını talep etmektedir.

Havacılık Tazminatı ödemeleri 2022 yılında 7 ay ödenmiş, 2023 yılında ödemelerin zamanında ve tam olarak yapılması beklenirken, %15 hazine payının düşürülmemesi nedeniyle 2023 Ocak ayında ödenmiş, diğer aylarda ödenmemiştir.

Havacılık tazminatı ödenmemesinin en büyük sebeplerinden biri de EUROCONTROL gelirleri üzerinden alınan %15 Hazine payıdır. Buradan Hazine ve Maliye Bakanımıza sesleniyoruz; EUROCONTROL gelirleri üzerinden alınan %15 hazine payı oranının %1’e çekiniz. Hazine Payı oranları ile ilgili değişiklikler, daha önce üniversite ve sağlık kurumları döner sermayeleri üzerinden yapılmıştır. Emsal uygulamayı fedakar Meteoroloji çalışanları adına Sayın Bakanımızdan bekliyor, kendisine çağrı yapıyoruz.

Meteoroloji çalışanlarına havacılık tazminatı ödemeleri düzeltilmez ise; havaalanları, hava tahmin iş ve işlemlerinde aksaklık yaşanabilir. Meteoroloji çalışanları, üretimden gelen güçlerini kullanmak zorunda kalır. Bu nedenle, EUROCONTROL gelirleri üzerinden alınan %15 hazine payı oranı %1’e çekilmeli, Meteoroloji çalışanlarının mağduriyeti son bulmalıdır.

 

23 Mart Dünya Meteoroloji Gününün, Meteoroloji çalışanlarının taleplerinin hayata geçirildiği bir gün olması temennisi ile tüm Meteoroloji çalışanlarımızın, Dünya Meteoroloji Günü kutlu olsun.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI