Atatürk

KOCAELİ ŞUBEMİZ, ŞİDDETE AĞIR YAPTIRIM İSTİYORUZ

Kocaeli Şube Başkanımız Cihat Çoban, saldırıya uğrayan Bünyamin Alyakut için Kocaeli İcra Dairesi Müdürlüğü önünde toplanarak zanlının en ağır cezayı alması için tepki gösterdi.

 

 

İzmit Kadıköy Mahallesinde işe gitmek üzere evinden çıkan icra memuru uğradığı silahlı saldırı sonucu 2 bacağından vurularak yaralandı. Olayın şüphelisinin İstanbul’da avukat olduğu ve kar maskesi ile olayı gerçekleştirdiği öğrenilmişti. Saldırı sonrası Bünyamin Alyakut yaralanırken şüpheli ise olay yerinden kaçtı. Alyakut Kocaeli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. T.E. ise İstanbul’da yakalanarak tutuklandı. Olayla ilgili bugün Türk Büro Sen Kocaeli Şubesi, Kocaeli İcra Dairesi Başkanlığı önünde tepki niteliğinde basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya Türk Büro Sen Kocaeli Şubesi bugün çalışma arkadaşlarının silahlı saldırıya uğramasına dair Kadıköy Mahallesi’nde bulunan İcra Müdürlüğü’nün önünde bir araya gelerek basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamaya Türk Büro-Sen Kocaeli Şube Başkanı Cihat Çoban, TÜRKAV Kocaeli Şube Başkanı Çetin Keskin, Kamu-Sen İl Başkanı Yaşar Şanlı üyeler ve çalışanlar katıldı.

 

 

“DEVLETE EL KALDIRMAK KİMİN HADDİNE?”

Türk Büro-Sen Kocaeli Şube Başkanı Cihat Çoban tarafından okunan açıklamada, “Kamu görevlileri, vatandaşlarımıza hizmet götürmeye çalışırken şiddete uğramadığı bir gün bile yok. Her gün memleketin her bir yerinden bir kamu görevlimizin darp edildiği haberlerini alıyoruz, televizyonlarda yaşanan saldırıları dehşete düşerek izliyoruz. Öncelikle şu hususun bilinmesini istiyoruz, “Fedakarca ve cefakarca görev yapan memurlarımıza yapılan şiddet girişimi, devlete yapılmıştır.” Devlete el kaldırmak kimin haddinedir?

 

“BU KABUL EDİLEMEZ”

Vatandaşlarımızın refah ve huzuru için Devletin verdiği görevle, milletimize hizmet veren kamu çalışanlarımız şiddetin her türlüsüne maruz kalıyor, tehdit ediliyor, darp ediliyorlar. Kamuda şiddet tırmanmakta ve çalışanların hizmet üretmesine engel olacak bir düzeye gelmektedir. Bu kabul edilemez saldırılardan biri de, Kocaeli İcra Dairesi Başkanlığında icra çalışan arkadaşımıza yapılmıştır. Silahlı saldırıya uğrayan arkadaşımızın tedavisi halen devam etmektedir.

 

 

“SALDIRIYI KINIYOR”

Kamu görevlilerinin her gün bir saldırıya maruz kalarak darp edilmesi, hakarete uğraması ya da daha ileriye taşınarak hayatını kaybetmesi kabul edilebilir bir durum değildir. Kocaeli İcra Dairesi Başkanlığında çalışan icra katibi arkadaşımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Türk Büro-Sen olarak zor şartlar altında canı pahasına büyük özveri ile çalışan fedakar icra personeline karşı yapılan bu elim saldırıyı kınıyor, failinin derhal cezalandırılmasını talep ediyoruz. Bu olayın takipçisi olduğumuzu herkesin bilmesini istiyoruz.

 

“ŞİDDET OLAYLARI KABUL EDİLEMEZ”

Türkiye’de kamu çalışanlarına yönelik şiddet, çözülmesi gereken temel meselelerden biridir. Bugün artık kamu çalışanları can güvenliklerinden yoksun bir şekilde hizmet üretmektedirler. Herkes evine akşam sağ salim gidebileceğinden endişelidir. Salgın günlerinde olduğu gibi canlarını ortaya koyarak hizmet üretme gayreti içinde görevini yapan çalışanlarımıza uygulanan şiddet olayları artık kabul edilemez ve katlanılamaz duruma gelmiştir. Şiddet; ağır darp, bıçaklama ve silahlı saldırı gibi ölümle sonuçlanabilecek bir seviyeye çıkmıştır. Kısacası kamu çalışanlarının hayatı her dakika tehlike altındadır.

 

“AĞIR YAPTIRIM HAYATA GEÇİRİLSİN”

Bunun için şiddete acil çözümler ve ağır yaptırımlar gereklidir. Çünkü şiddetin durmak bir yana artarak devam etmesindeki en önemli neden etkin ve caydırıcı tedbirlerin hayata geçmemesidir. Kamu hizmeti yürütenlere, eşkıya gibi kamu kurumlarını basanlara bu işin sonunun tutuklu yargılanmak olduğunun idrakine varmaları sağlanmalıdır. Devletin ceza sistemi ve uygulayıcıları bunu hissettirmelidir. Türk Büro-Sen olarak kamu çalışanlarına uygulanan şiddettin ortadan kaldırılması için yapılması gereken acil tedbirlerin ve ağır yaptırımların süratle hayata geçirilmesini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI