Atatürk

KASTAMONU ŞUBEMİZ, ZAMLAR YETERLİ DEĞİLDİR

Kastamonu şube başkanımız Satılmış KAHVECİOĞLU’nun yazılı basın açıklaması

 

Devlet Memurlarına 2023 yılının ilk altı ayında yapılacak zam oranı Cumhurbaşkanımız tarafından % 16,4 yerine % 25’e yükseltildiğini açıkladı. % 25 olarak belirlenen Ocak zammının içerisinde % 8,4 enflasyon farkının olduğu hesaba katıldığında altı aylık memur ve emekli zam oranının % 16,6’da kaldığı, ek zammın ise % 8,5 olduğu görülmektedir.

 

AÇIKLANAN BU RAKAM MEMURLARI HÜSRANA UĞRATMIŞTIR.

 

Çünkü;

  1. 2023 yılında DEĞERLİ KAĞIT,VERGİ ve CEZALAR % 122,93 yeniden değerleme oranında

artırılmış,

  1. Asgari ücrette % 55’lik artış olmuş,
  2. Kamuda çalışan işçilere verilen yemek yardımı günlük net 55,00 TL ye çıkarılmış,
  3. Kamuda çalışan yine işçilere ödedikleri fiili yol ücreti ödenmekte,
  4. Kamuda çalışan işçilere maaş harici yine tediye ve toplu sözleşme ikramiyeleri ödenmekte iken MEMURLARA 2023 YILINDA DA ÜVEY EVLET MUMAMELESİ YAPILMAYA DEVAM EDİLMİŞTİR. Memurlara sadece yemek yardımı dolu kadronun belirli bir oranında 2023 yılında günlük 7,40 TL olarak belirlenmiş olup yemekhanesi olmayan memurlar da ayni ödenmesinden dolayı bu haktan mahrum bırakılmaktadır.

Yukarıda yapılan açıklamalar ve ekonomik gerçekler birlikte değerlendirildiğinde AÇIKLANAN ZAM ORANI GERÇEKLERLE ÖRTÜŞMEMEDİĞİNDEN MEMURLARIN BEKLENTİLERİNİ KARŞILAMAMIŞTIR. Yapılan ek zam yetersizdir. Ek olarak verilen zammın anlamlı hale gelmesi için enflasyon farkı hesabına dâhil edilmemesi gerekmektedir.

Uzun zamandan beri gündeme getirdiğimiz ve ilk defa Türkiye Kamu-Sen’in dillendirdiği ek zam ve refah payı konusu tekrar değerlendirilmelidir. Memur ve emeklilerimizin 2022 yılındaki kayıplarını karşılamak, 2023 yılında alım güçlerini artırmak noktasında, ek zammın miktarı gözden geçirilmeli, memur ve emeklilerimizi rahatlatacak bir düzenleme yapılmalıdır.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI