Atatürk

“DEVLET MEMURUNUN DÜĞMESİNİ KOPARMAK, 6 AYDAN BAŞLAR”

Son zamanlarda kamu görevlilerine yapılan saldırılara, bir yenisi de Sosyal Güvenlik Kurumu Trabzon İl Müdürlüğünde, Şube Başkan Yardımcımız ile üyemiz servis şefine yönelik; küfürlü ve fiziksel saldırı ile meydana geldi. Kamu görevlileri, devletin kamu hizmetlerini, devlet adına vatandaşa sunan, kamu hizmetlerini yerine getiren insandır.

Ancak, son zamanlarda, kamu görevlilerine yapılan saldırıların sayısı ve dozajı göz önüne alındığında, kamu görevlisi; kamu hizmeti verme görevi yanında, vatandaşın “stresini” attığı, ruhsal ve fiziksel rahatlama aracı haline dönmüştür.

Saldırıya uğrayan kamu görevlileri, bir yandan fiziki ve ruhsal yönden mağduriyet yaşarken, diğer yanda soruşturma ve kovuşturma aşamasında yalnız kalmakta, kendini yalnız hissetmektedir.

Halbuki; kamu görevlisine kalkan el, onun temsil ettiği devlete kalkmış, kamu görevlisine yapılan küfür ve hakarete varan davranışlar, kamu görevlisi nazarında onu temsil eden Devlete yapılmış demektir.

Kamu görevlileri, ruhsal ve psikolojik gelişmelerini tamamlamamış olanların “şamar oğlanı” değildir. Bu nedenle, kamu görevlilerine yapılan saldırılara karşı uygulanan cezaların artırılması, caydırıcılığı artıracak, vatandaşa kamu hizmeti vermekten başka amacı bulunmayan kamu görevlilerinin mağdur edilmesini önleyecek diye düşünüyoruz.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI