Atatürk

ÇORUM ŞUBEMİZ, 10 OCAK ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ KUTLU OLSUN

ÇORUM ŞUBE BAŞKANIMIZ EMİR DAĞAŞAN’IN YAZILI BASIN AÇIKLAMASI

“Dördüncü kuvvet medya” nitelemesi, basının gücünü ve etkisini vurgulamak bakımından son derece anlamlıdır. Olumsuz şartlar altında, düşük ücretlerle, can güvenliği olmayan çatışma alanlarında her türlü tehlikeye rağmen görevlerini layıkıyla yapmaya çalışan  basın çalışanlarının yaşadığı sorunların bir an önce çözülmesini temenni ediyorum.

Demokrasilerin vazgeçilmez unsurlarından birisi de hür ve bağımsız basındır. İnsanların haber edinme ve yaşanan gelişmeleri öğrenme noktasında doldurulamaz bir yeri olan basın yayın organlarının sunmuş olduğu hizmet vatandaşlar açısından da önemi yadsınamaz evrensel bir hak olarak karşımıza çıkmaktadır. “Dördüncü kuvvet medya” nitelemesi, basının gücünü ve etkisini vurgulamak bakımından son derece anlamlıdır.

Kapanan basın yayın organları nedeniyle işsiz kalan basın çalışanları,  olumsuz şartlar altında, düşük ücretlerle, can güvenliği olmayan çatışma alanlarında her türlü tehlikeye rağmen görevlerini layıkıyla yerine getirmeye çalışan  basın çalışanlarının yaşadığı sorunlar,  dünyanın her yerinde kaçırılan, vurulan, öldürülen gazetecilerin varlığı bizleri ziyadesiyle üzmektedir.

Bu gibi olumsuz şartlar altında kutladığımız  10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günün de vatandaşın haber alma hakkını yerine getirmek için cansiperane bir mücadele veren, her ortamda bizlerin ve toplum vicdanının  sesi olan bütün basın çalışanlarının bu anlamlı gününü kutluyor, tüm sorunlarının bir an önce çözüme kavuşmasını temenni ediyorum.

 

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI