Atatürk

ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI VEDAT BİLGİN’İ ZİYARET ETTİK

Genel Başkanımız Türkeş Güney, Genel Başkan Yardımcımız Sami Çam ile birlikte 26.01.2023 tarihinde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı sn. Vedat Bilgin’i ziyaret etti.

SGK ÇALIŞANLARININ MALİ HAKLARINDA YENİDEN DÜZENLEME TALEP ETTİK

Sosyal Güvenlik Kurumu ve Türkiye İş Kurumu Çalışanlarının sorunlarının görüşüldüğü ziyarette; Genel Başkanımız Türkeş Güney, “Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarının mevcut olan iş yükü; EYT, 3600 Ek Gösterge ve Prim Borçlarının Yapılandırılması sebebi ile daha da artmıştır. Mevcut iş yükü giderek artan SGK çalışanlarının maaşlarında iyileştirme yapılması ve 666 sayılı KHK ile ellerinden alınan fazla mesai ve ikramiyeleri yeniden ödenmesi, ek ödeme oranları artırılması” taleplerimizi iletti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı sn. Vedat Bilgin ise, “kurum çalışanlarının sorunlarını biliyoruz ve bu konuyla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz” dedi.

 

İşkur çalışanlarının taleplerini de ifade eden Genel Başkanımız Türkeş Güney, İŞKUR çalışanlarına da ikramiye ödenmesi talebimizi aktardı.

 

3600 EK GÖSTERGE 1. DERECEYE GELEN TÜM MEMURLARA VERİLMELİDİR

Genel Başkanımız Türkeş Güney, 3600 ek gösterge düzenlemesi ile ilgili olarak, Konfederasyonumuzun da talebi olan “1. Dereceye gelen GİH ve THS çalışanı tüm memurlara 3600 ek göstergenin verilmesi” talebimizi aktardı.

 

Ayrıca Genel Başkanımız Türkeş Güney, Sosyal Güvenlik Kurumunda Uzmanlık kadrolarının ihdas edilmesi,

SGK çalışanlarının ek ödeme oranlarının artırılması, SGK çalışanlarına ikramiye verilmesi ve Sosyal Güvenlik Tazminatı ödenmesi kanun tekliflerimizi de Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e takdim etti.

 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e misafirperverliği ve taleplerimize olumlu yaklaşımı için teşekkür ederiz.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI