Atatürk

ÜZÜMLÜ GÜMRÜK MÜDÜRLÜĞÜNDE GÜMRÜK ÇALIŞANINA YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ

Hakkari Üzümlü Gümrük Müdürlüğü’nde, ön sıraya geçmek isteyen bir vatandaş gümrük muhafaza memuruna yumruk ile saldırmıştır.

Öncelikle şu hususun bilinmesini istiyoruz. “Gümrük kapılarında canla, başla, fedakarca ve cefakarca görev yapan Gümrük muhafaza memurlarına kalkan el, devlete kalkmıştır.” Devlete el kaldırmak kimin haddine.!

Türkiye’de kamu çalışanlarına yönelik şiddet çözülmesi gereken temel meselelerden biridir. Bugün artık kamu çalışanları can güvenliklerinden yoksun bir şekilde hizmet üretmektedirler. Herkes evine akşam sağ salim gidebileceğinden endişelidir. Şiddet; ağır darp, bıçaklama ve silahlı saldırı gibi ölümle sonuçlanabilecek bir seviyeye çıkmıştır. Kısacası kamu çalışanlarının hayatı her dakika tehlike altındadır.

Bunun için şiddete acil çözümler ve ağır yaptırımlar gereklidir. Çünkü şiddet durmak bir yana artarak devam etmesindeki en önemli neden etkin ve caydırıcı tedbirlerin hayata geçmemesidir.

Zor şartlar altında canı pahasına büyük özveri ile çalışan fedakar gümrük personeline karşı yapılan bu elim saldırıyı kınıyoruz.

Yaşanan çirkin saldırıyı kınıyor, Gümrük muhafaza memuru arkadaşımıza geçmiş olsun diyor, bu olaylara sebep olanlar hakkında, yetkili makamlar tarafından gerekli işlemlerin yapılmasını, Personel eksikliği var ise ivedi olarak yeterli personelin görevlendirilmesini talep ediyor, olayların takipçisi olduğumuzu ifade ediyoruz. Gümrük ve gümrük muhafaza teşkilatımız yalnız değildir. Türk Büro-Sen olarak, her zaman Gümrük teşkilatımızın yanındayız.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI