Atatürk

SGK ÇALIŞANLARINA KURUMİÇİ UZMANLIK HAKKI, İKRAMİYE VE FAZLA MESAİ ÜCRETİ VERİLMELİDİR

Genel Başkanımız Türkeş Güney, MHP Ankara İl Başkan Yardımcısı Doğan Köz, Genel Başkan Yardımcılarımız Vedat Ulu, Özkan Ulupınar, Sami Çam, Nebi Yay, Emrah Coşkun, Özgür Çelikbaş, Ankara SGK Şube Başkanımız Osman Vuran ve SGK Merkez Şube Başkanımız Levent Bostancıoğlu ile birlikte 28.12.2022 tarihinde Rüzgarlı Sosyal Güvenlik Merkezinde Temsilcilik odamızın açılışını yaptı.

Ankara Şube Başkanlarımız ve Şube Yöneticilerimiz ile SGK çalışanlarının katıldığı  açılışımızda Genel Başkanımız Türkeş Güney, Temsilcilik odamızın SGK çalışanlarına hayırlı olması temennisinde bulunarak, “Biz Türk Büro-Sen olarak Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarımızın mesai mefhumu gözetmeksizin çalıştığını biliyoruz. SGK çalışanlarımız bu kadar özverili çalışmalarına rağmen özlük hakları ve aldıkları ücretler iyileştirilmeye muhtaçtır. 666 sayılı KHK ile ellerinden alınan fazla mesai ücretleri, ikramiyeleri ve diğer ödemeleri ivedilikle yeniden ödenmeye başlanmalıdır.

SGK çalışanları 85 milyon vatandaşımıza doğumdan ölüme kadar hizmet vermekte olup, uzmanlık gerektiren bir iş yapmaktadırlar. Bu sebeple SGK çalışanlarımızın özlük haklarında bir nebze de olsa iyileştirme yapılması amacıyla Sosyal Güvenlik Kurumu Çalışanlarına Uzmanlık Hakkı verilmesi ile alakalı kanun teklifimizi TBMM’ye taşıdık.

Çalışanlarımızın haklarında iyileştirme yapacağımız ve yeni kazanımlar elde edeceğimiz yer ise Toplu Sözleşme Masasıdır. Yetkili ama etkisiz konfederasyonun yüzde 2, 3 gibi rakamlara imza atması sebebiyle bugün bütün kamu çalışanlarımız banka promosyonuna muhtaç hale gelmiş olup, bu zam oranları sebebi ile alt kafeme memurlarımız ile üst kademe memurlarımız arasındaki maaş makası da açılmıştır. Hazine ve Maliye Bakanlığının sisteminden maaş alan 2.700.000 bin çalışanın yaklaşık 900.000 bini 10.000 TL’nin altında maaş almaktadır. Bu duruma dur demek zorundayız. Biz alt kademedeki memurlarımız için özel bir düzenleme yapılmasını ve içinde bulunduğumuz ekonomik şartlar düşünüldüğünde de seyyanen ek zam ve refah payı talebimizin biran evvel hayata geçirilmesinin şart olduğunu belirtiyoruz” dedi.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI