Atatürk

NÜFUS ÇALIŞANLARININ AKŞAMI, GECESİ, HAFTA SONU, TATİLİ KALMADI. YETER ARTIK!

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI TÜRKEŞ GÜNEY’İN YAZILI BASIN AÇIKLAMASI

Bilindiği üzere, ülke genelinde Nüfus Müdürlükleri bünyesinde yaşanan iş yoğunluğu sebebiyle nüfus personelinin fazla çalışması artık istisna olmaktan çıkmış ve personelin normal mesai usulü olmaya başlamıştır. Fazla çalışma ihtiyaç doğrultusunda ve istisnai hallerde yapılması gerekirken, iş yoğunluğu nedeniyle her personel sürekli olarak fazla mesaiye kalmaktadır.

İş yoğunluğu sebebi ile hafta sonu da fazla çalışma yaptırılan Nüfus memurları mesai mefhumu gözetmeksizin çalışmaktadır. Hafta sonu ve hafta içi yapılan fazla mesailerin karşılığında oldukça cüzi bir mesai ücreti alan Nüfus çalışanlarının gecesi, gündüzü, hafta sonu, tatili kalmamıştır.

Sendikamız konuyla ilgili olarak Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürü ile görüşmüş ve yaşanan bu yoğunluk için bir çözüm bulunmasını talep etmiştir. Ayrıca MHP Gaziantep Milletvekili ve TBMM İçişleri Komisyonu Başkan V. Sermet Atay ile de görüşerek, fazla mesai ücretlerinin artırılması için kanun teklifimizi de TBMM’ye sunduk.

Türk Büro-Sen olarak, hafta sonu dahil olmak üzere mesai mefhumu gözetmeksizin çalışan Nüfus personellerimizin yanında olduğumuzu, Nüfus çalışanlarının fazla mesai ücretlerinin artırılması ve özlük haklarında iyileştirme yapılması için mücadelemizi sürdüreceğimizi ve konunun takipçisi olacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI