Atatürk

HİZMET KOLUMUZDAKİ TÜM MEMURLARIMIZI, YETKİYE EN YAKIN SENDİKA OLAN TÜRK BÜRO-SEN’İMİZE ÜYE OLMAYA DAVET EDİYORUZ

Ankara SGK Merkez Şubemiz Olağan Genel Kurulunu 22.12.2022 tarihinde gerçekleştirdi.

Genel kurula Genel Başkanımız Türkeş Güney, MHP Ankara İl Başkan Yardımcısı Doğan Köz ve İl Yönetim Kurulu Üyeleri, Genel Başkan Yardımcılarımız Vedat Ulu, Özkan Ulupınar, Sami Çam, Nebi Yay, Özgür Çelikbaş, Ankara Şube Başkanlarımız ve çok sayıda davetli katıldı.

Genel Başkan Yardımcımız Sami Çam’ın Divan başkanlığını yaptığı Genel Kurulda, Genel Başkanımız Türkeş Güney, 3600 ek gösterge ve sözleşmeli çalışanlara kadro konularına değinerek, “Dün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız sn. Vedat Bilgin ile yaptığımız görüşmede de taleplerimizi yineledik. Biz 3600 ek gösterge düzenlemesinden faydalandırılmayan GİH ve Teknik Hizmetler Sınıfı çalışanlarından 1. Dereceye gelmiş yüksekokul mezunu olan çalışanlarımızın tamamına 3600 ek gösterge verilmesi ve  iş güvenceli çalışma için çalışmalarımızı Meclis nezdinde sürdürmeye devam ediyoruz.” dedi.

Genel Başkanımız, “Bilindiği üzere maalesef 12 yıldır yetkili olan sendika sebebiyle memurun hakkı ve hukuku toplu sözleşme masasında bırakılmış, memurlar için bir kazanım elde edemeyen Sendikalar yüzünden hem memurlarımız mağdur edilmiş, hem de binbir çile ve mücadele ile alınan sendikacılık zarar görmüştür. Bu durumdan çıkış yolu bellidir. Memurlarımızın bugün Banka Promosyonuna muhtaç olmasının sebebi bu yetkili ama etkisiz Sendikanın masada memurların haklarını savunmamasıdır. Kendilerinin yıllardır %3, %4 gibi düşük zam oranlarına imza atması sebebiyle bugün bütün memurlarımızın alım gücü düşmüştür.

Aralık ayı itibariyle Hazine ve Maliye Bakanlığı Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilgi Sistemi’nden aldığımız verilere göre Kamuda istihdam edilen 2.700.000 kişiden,  590.003 memur ve 263.462 sözleşmeli çalışanın maaşları 10.000 TL’nin altındadır. Büyükşehirler ve sahil bandında konut kiraları 8.000 TL’ye kadar yükselmiş olup, bu memurlarımız ve kamu görevlilerimizin mevcut maaşları ile yüksek kira bedellerini karşılamaları imkansızdır. Bu sebeple; Maaşları 10 Bin TL’nin altında kalan memurlarımız ve kamu görevlilerimiz için ayrı bir düzenleme yapılarak, maaşları artırılmalıdır.

Aynı zamanda kurum Sendikalarının memurlarımıza hiçbir faydası yoktur. Kurum Sendikaları maalesef toplu sözleşme masası ve memurların sorunlarının görüşüldüğü danışma kurullarına katılamazlar. Bu yüzden memurlarımıza hiçbir faydaları yoktur.

Toplu Sözleşme Masasında bir değişiklik yapmanın vakti gelmiştir. Türk memurunun kaybedecek zamanı kalmamıştır. 2023 toplu sözleşme yılıdır. Bu süreçte memurlarımızın hepsine tek tek sendikamızı anlatacağız ve onlardan yetkiyi isteyeceğiz. Hizmet kolumuzdaki tüm memurlarımızı yetkiye en yakın sendika olan Sendikamız Türk Büro-Sen’e davet ediyorum ” dedi.

Konuşmaların ardından oylama işlemine geçildi.

Türk Büro-Sen olarak Ankara SGK Merkez Şube Yönetimimize başarılar dileriz.

Yapılan oylama sonucu oluşan yönetim aşağıdaki gibidir.

Levent Bostancı

Mustafa Nahit Karaman

Elife Ayten Özdek

Sultan Koç

Yahya Erbulut

Bahadır Şenel

Adil Işıker

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI