Atatürk

DÜŞÜK MAAŞ ALAN MEMURLARIMIZ İÇİN ÖZEL DÜZENLEME İSTİYORUZ

Genel Başkanımız Türkeş Güney, Genel Başkan Yardımcımız Özkan Ulupınar, Emrah Coşkun ve Mersin Şube Başkanımız Ozan Giran ile 18 Aralık 2022 tarihinde Çukurova Bölge İstişare toplantımızı Mersin’de gerçekleştirdi.

Toplantıya Ankara 14 Nolu Şube Başkanımız Özgür Derebaşı, Adana 1 Nolu Şube Başkanımız Hacı Keçe, Hatay Şube Başkanımız Neslihan Taşyürek, Gaziantep Şube Başkanımız Atilla Özbay, Osmaniye Beyazıt Aslan, Antalya Şube Başkanımız Hasan Yılmaz Danabaşoğulları ile Kayseri 1 Nolu Şube Başkanımız Muzaffer Pala ile Mersin ilçe ve İşyeri temsilcilerimiz katıldı.

3600 ek göstergeyle ilgili çalışmalarınızdan bahseden Genel Başkanımız Türkeş Güney, “kamuda kanayan yaramız yardımcı hizmetlilerdir. Biz mücadelemizi yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarının GİH’e geçirilmesi için sürdürüyoruz, inşallah YHS çalışanları da biran evvel GİH sınıfına geçecektir.”

Güney konuşmasının devamında büyükşehirlerde ve sahil bandında yaşayan memurlarımız başta olmak üzere tüm memurlarımıza kira yardımı yapılması gerektiğini ifade ederek, “konut kiraları 8.000 TL’ye kadar ulaşmıştır. Memurlarımızın bu kiralara ödemesi imkansızdır. Bunun müsebbibi toplu sözleşmede memurlarımızı %3, %4 gibi rakamlara mahkum eden etkisiz yetkili sendikadır. Memurlarımızı bunların elinden kurtarmak zorundayız. Toplu sözleşme masasında değişiklik zamanı gelmiştir. Hizmet kolumuzdaki tüm memurlarımızı yetkiye en yakın sendika Türk Büro-Sen’e davet ediyorum” dedi.

Bir çağrı da hükümete yapan Genel Başkanımız Türkeş Güney, “Aralık ayı itibariyle Hazine ve Maliye Bakanlığı Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilgi Sistemi’nden aldığımız verilere göre Kamuda 2.700.000 kişi istihdam edilmektedir. Bunların içinde; 590.003 kişi memur, 263.462 kişi sözleşmeli olarak istihdam edilmekte olup, Maaşları 10.000 TL’nin altındadır. Maaşları 10 Bin TL’nin altında kalan memurlarımız ve kamu görevlilerimiz için ayrı bir düzenleme yapılarak, maaşları artırılmalıdır” dedi.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI