Atatürk

ÇANKIRI ŞUBEMİZ, TÜRK BÜRO-SEN’E ÜYE OLMAYA DAVET EDİYORUZ

Türk Büro-Sen Çankırı Şube Başkanı Yüksel DEMİRBAŞ’ın yazılı basın açıklamasıdır.

 

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen Kurulduğu 1992 yılından beri, her türlü haksızlıklara karşı mücadele etmiş, “Memurun Meselesi Bizim İdeolojimiz” , “Türkiye Sevdamız, Ekmek İçin Kavgamız” diyen bir sendikayız. İsteriz ki, diğerleri de aynı şiarda olsun. Olsun ki, memurlar kazansın.

 

12 yıldır yetkili olan sendika sebebiyle memurun hakkı ve hukuku toplu sözleşme masasında bırakılmış, memurlarımız bugün Banka Promosyonuna muhtaç hale getirilmiştir. Kendilerinin yıllardır %3, %4 gibi düşük zam oranlarına imza atması sebebiyle bugün bütün memurlarımızın alım gücü nerdeyse bitmiştir..

 

Maaşını asgari ücretle aynı noktaya getiren yetkili ama etkisiz sendikalar  yada sendikamsı yapılar, arsa pazarlamacılığı, 3-5 müteahhitin taşeronu yada iş takipçiliğinden öte, önce memurun kafasına girip gönülleri kazanmanın yolunu bulsunlar, memur için uğraşsınlar.

 

Öte yandan, kurum Sendikalarının memurlarımıza hiçbir faydası yoktur. Kurum Sendikaları maalesef toplu sözleşme masası ve memurların sorunlarının görüşüldüğü danışma kurullarına katılamazlar. Bu yüzden memurlarımıza hiçbir faydaları yoktur.

 

Biz bütün kamu çalışanının hak ve menfaati için uğraşan, didinen, çaba sarf eden, mücadele eden bir sendikayız.Artık, Toplu Sözleşme Masasında bir değişiklik yapmanın vakti gelmiştir. Türk memurunun kaybedecek zamanı kalmamıştır. 2023 toplu sözleşme yılıdır. Bu süreçte memurlarımızın hepsine tek tek sendikamızı anlatacağız ve onlardan yetkiyi isteyeceğiz. Hizmet kolumuzdaki tüm memurlarımızı yetkiye en yakın sendika olan Türk Büro-Sen’e üye olmaya davet ediyoruz.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI