Atatürk

ÇANKIRI ŞUBEMİZ, SAYGIN İŞ, SAYGIN ÜCRET, SAYGIN MEMUR

ÇANKIRI ŞUBE BAŞKANI YÜKSEL DEMİRBAŞ’IN YAZILI BASIN AÇIKLAMASI

Başta gıda fiyatları olmak üzere vatandaşlarımızın vazgeçemeyeceği harcama kalemlerinde, enflasyonun oldukça üzerinde bir artış yaşanmaktadır. Memur maaşlarını hangi açıdan ele alırsak alalım, geride kalan son 10 yılda memurlar zarardadır. Gerek dolar bazında, gerekse çeyrek altın bazında memurlar, alım güçlerinin yaklaşık üçte birini son 10 yılda kaybetmiş durumdadır. Bu durum kamu çalışanları ve emeklilerin bütçesinde yaralar açmaktadır. Hükümet artık enflasyona endeksli maaş artışı inadından vazgeçmelidir. Vazgeçilmediği müddetçe bu erime her geçen yıl artarak devam edecektir. Türk Büro-Sen olarak diyoruz ki, Kamu görevlilerinin ve emeklilerin maaş artışlarında hayatımızı doğrudan etkileyen parametreler dikkate alınmalıdır.

Vergi diliminin %15’e sabitlenmesi, 3600 ek göstergede kapsam dışı bırakılan tüm kamu çalışanlarının da eklenmesi, enflasyon farkının aylık verilmesi ve bayram ikramiyesi ve refah payı talebimizden, asla vazgeçmiyoruz.

Ocak ayında ise; kamu çalışanlarına mutlaka ek zam ve refah payı verilmesini istiyoruz. En az %50 zam ve üzerine  en az %6-10 refah payı mutlaka istiyoruz. Bizler Türk Büro-Sen ve Türkiye Kamu-Sen olarak; “Saygın İş, Saygın Ücret, Saygın Memur” için mücadelemizi veriyor ve maaşların yoksulluk sınırının üstüne çıkarılması istiyoruz. Birileri sığ, basit işler ile uğraşabilir. Ancak bizler “Mutlu Memur-Başı Dik Memur”larımız için mücadele ediyoruz.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI