Atatürk

ALT KADEMEDEKİ MEMURLARIMIZ İÇİN ÖZEL DÜZENLEME YAPILMASI VE MEMURLARIMIZA EK ZAM VERİLMESİ ŞART OLMUŞTUR

Genel Başkanımız Türkeş Güney, Genel Başkan Yardımcılarımız Vedat Ulu, Özkan Ulupınar, Sami Çam, Nebi Yay ve Özgür Çelikbaş 26.12.2022 tarihinde Sendika Genel Merkezimizde Ankara Şube Başkanlarımız ile bir araya gelerek, 2022 yılı değerlendirme toplantısı yaptı.

 

Genel Başkanımız Türkeş Güney, 3600 ek gösterge ve sözleşmeli çalışanlara kadro konularına değinerek, “Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız sn. Vedat Bilgin ile yaptığımız görüşmede de taleplerimizi yineledik. Biz 3600 ek gösterge düzenlemesinden faydalandırılmayan GİH ve Teknik Hizmetler Sınıfı çalışanlarından 1. Dereceye gelmiş yüksekokul mezunu olan çalışanlarımızın tamamına 3600 ek gösterge verilmesi ve  iş güvenceli çalışma için çalışmalarımızı Meclis nezdinde sürdürmeye devam ediyoruz.” dedi.

 

Yardımcı Hizmetler Sınıfı çalışanlarının GİH’e geçirilmesi gerektiğini hatırlatan Genel Başkanımız, “Önümüzdeki yıl bu konuyu da çözüme kavuşturmak Allah’ın izniyle Türk Büro-Sen’e nasip olacak” dedi.

Güney konuşmasının devamında, “Memurlarımızın bugün Banka Promosyonuna muhtaç olmasının sebebi bu yetkili ama etkisiz Sendikanın masada memurların haklarını savunmamasıdır. Kendilerinin yıllardır %3, %4 gibi düşük zam oranlarına imza atması sebebiyle bugün bütün memurlarımızın alım gücü düşmüştür. Aralık ayı itibariyle Hazine ve Maliye Bakanlığı Bütünleşik Kamu Mali Yönetim Bilgi Sistemi’nden aldığımız verilere göre Kamuda istihdam edilen 2.700.000 kişiden,  590.003 memur ve 263.462 sözleşmeli çalışanın maaşları 10.000 TL’nin altındadır. Maaşları 10 Bin TL’nin altında kalan memurlarımız ve kamu görevlilerimiz için ayrı bir düzenleme yapılarak, maaşları artırılmalıdır. Yaşanan güncel gelişmeler memurlarımıza ek zam yapılması ve refah payı uygulamasının ivedilikle hayata geçirilmesi gerektiğinin de bir göstergesidir.

Biz Türk Büro-Sen olarak hizmet kolumuzdaki tüm memurlarımızı özlük ve mali haklarımız için verdiğimiz mücadelede Sendikamız çatısı altında toplanmaya davet ediyoruz. Türk Büro-Sen yetkiye en yakın Sendikadır” dedi.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI