Atatürk

TOPLU SÖZLEŞME MASASINDA DEĞİŞİKLİK YAPMANIN ZAMANI GELMİŞTİR

SGK İNŞAAT VE EMLAK DAİRE BAŞKANLIĞINDA TEMSİLCİLİK ODAMIZIN AÇILIŞINI YAPTIK

Sosyal Güvenlik Kurumu İnşaat ve Emlak Daire Başkanlığı Temsilcilik Odamızın açılışını 18.11.2022 tarihinde gerçekleştirdik.

Açılış öncesinde Genel Başkanımız SGK İnşaat ve Emlak Daire Başkanı Ahmet Doğan Baygeldi ile de görüşerek, kurum çalışanlarının taleplerini iletti.

Açılışa Genel Başkanımız Türkeş Güney, Genel Başkan Yardımcılarımız Özkan Ulupınar, Nebi Yay, Sami Çam, MHP Çankaya İlçe Başkanı Serkan Damar, Ankara SGK Şube Başkanı Osman Vuran ve Yöneticilerimiz, İşyeri Temsilcimiz Nahit Karaman ile çok sayıda SGK çalışanı katıldı.

Genel Başkanımız Türkeş Güney, “Biz Türkiye Kamu-Sen olarak 30 yıllık bir kuruluşuz. Memurun derdini kendi derdimiz edinerek, bu günlere geldik. 3600 ek gösterge düzenlemesi TBMM’ye ilk geldiğinde sadece 4 meslek grubunu kapsıyordu. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen olarak, bu konuda çok mücadele ettik. TBMM’de komisyon çalışmalarına katılarak, düzenlemenin içine diğer ünvanlarında dahil edilmesini sağladık. Ancak bu yeterli değildir. Biz GİH ve THS’de çalışan 2 yıl ve 4 yıllık okul mezunu tüm personelin de 3600 ek gösterge düzenlemesine dahil edilmesini, istiyoruz.

Sözleşmeli çalışanların tamamının şartsız kadroya geçirilmesi, vergi dilimlerinde düzenleme yapılmasını istiyoruz ve çalışmalarımızı bu doğrultuda yürütüyoruz.

Yemek yardımları da kamu işçilerinde olduğu gibi ayni değil nakdi olarak yapılmalıdır. Memurlarımıza kira yardımı yapılması için de çalışmalarımız var. Büyükşehirlerde ve sahil bandındaki illerimizde kiralar maalesef memurlarımızın maaşını geçmiştir.

Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarına Uzmanlık hakkı verilmesi, 666 sayılı KHK ile elimizden alınan hakların tekrar verilmesi için mücadele ediyoruz.

Biz Sendika olarak talep makamıyız. Biz memurlarımızın haklarının korunup geliştirilmesi için elimizden geleni yapacağız. Burada elimizin daha güçlü olması için Toplu Sözleşme masasına oturmak zorundayız. Toplu sözleşme masasına şuan yetkili olan sendika oturur ise, memurlarımız ekonomik ve sosyal olarak kayba uğramaya devam edecektir. Memurlarımızın bu gün Banka Promosyonuna muhtaç olmasının sebebi bu yetkili ama etkisiz Sendikanın masada memurların haklarını savunmamasıdır. Memurlarımızın ekonomik, sosyal ve özlük haklarını iyileştirmek için toplu sözleşme masasına yetkili Sendika olarak oturmak zorundayız. Yetkiye en yakın Sendika Türk Büro-Sen’dir. Hizmet kolumuzdaki tüm çalışanları Sendikamıza davet ediyorum.

Temsilcilik odamız, memurlarımız ve Sendikamız arasında bir köprü olacaktır. Talep ve isteklerin anında Sendikamıza bildirilmesi ve Sendikamızın çalışmalarının yakından takip edilmesi için köprü olacaktır. Temsilcilik odamız tüm çalışanlara hayırlı olsun” dedi.

Temsilcilik Odamızın açılışı dualar ile gerçekleştirildi. Temsilcilik Odamızın açılışına büyük katkı sunan İşyeri Temsilcimiz Nahit Karaman’a teşekkür ederiz.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI