Atatürk

“TOPLU SÖZLEŞME MASASINDA DEĞİŞİKLİK YAPMANIN VAKTİ GELMİŞTİR”

ANKARA SGK ŞUBEMİZİN 2. OLAĞANÜSTÜ GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ

 

Ankara SGK Şubemiz Olağanüstü Genel Kurulunu 09.11.2022 tarihinde gerçekleştirdi.

 

Genel kurula Genel Başkanımız Türkeş Güney, MHP Ankara İl Başkan Yardımcısı Doğan Köz, TÜRKAV Genel Başkan Yardımcısı Erkan Yılmaz, Genel Başkan Yardımcılarımız Sami Çam ve Emrah Coşkun, Ankara Şube Başkanlarımız ve Şube Yöneticilerimiz, Delegelerimiz ile çok sayıda davetli katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Genel Kurulda Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcımız Sami Çam yaptı.

Genel Başkanımız Türkeş Güney, “Biz Türkiye Kamu-Sen olarak 30 yıllık bir kuruluşuz. Memurun derdini kendi derdimiz edinerek, bu günlere geldik. Bildiğiniz üzere tüm memurlarımızın gündeminde şuan 3600 ek gösterge düzenlemesi vardır. Düzenleme TBMM’ye ilk geldiğinde sadece 4 meslek grubunu kapsıyordu. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen olarak, bu konuda çok mücadele ettik. TBMM’de komisyon çalışmalarına katılarak, düzenlemenin içine diğer ünvanlarında dahil edilmesini sağladık. Ancak bu yeterli değildir. Biz GİH ve THS’de çalışan 2 yıl ve 4 yıllık okul mezunu tüm personelin de 3600 ek gösterge düzenlemesine dahil edilmesini, öğrenim durumu itibari ile düzenlemeye dahil edilemeyenlerin ise MİT, Emniyet, TSK, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı kadrolarında olduğu gibi 3600 ek göstergeden faydalanamayanlara yapılan 1200 TL’lik artıştan faydalandırılmalarını istiyoruz.

 

Bu konuda önce AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekilimiz Erkan Akçay ile yaptığımız görüşmede de, kendilerine bu konuyu aktardık ve kendileri de bu konudaki taleplerimize sıcak bakmıştır.

Memurumuzun diğer önemli konularından biri de vergi dilimleridir. Yılbaşında memurlarımıza yapılan maaş artışları maalesef yıl içinde vergiler ile geri alınmaktadır. Vergi dilimlerinde bir düzenleme yapılarak, memurlarımızın bu sorunu çözülmelidir. Yemek yardımları da kamu işçilerinde olduğu gibi ayni değil nakdi olarak yapılmalıdır. Memurlarımıza kira yardımı yapılması için de çalışmalarımız var. Büyükşehirlerde ve sahil bandındaki illerimizde kiralar maalesef memurlarımızın maaşını geçmiştir. Memurlarımızın ekonomik, sosyal ve özlük haklarını iyileştirmek için toplu sözleşme masasına yetkili Sendika olarak oturmak zorundayız. Yetkiye en yakın Sendika Türk Büro-Sen’dir. Hizmet kolumuzdaki tüm çalışanları Sendikamıza davet ediyorum

 

Biz Sendika olarak talep makamıyız. Biz memurlarımızın haklarının korunup geliştirilmesi için elimizden geleni yapacağız. Burada elimizin daha güçlü olması için Toplu Sözleşme masasına oturmak zorundayız. Toplu sözleşme masasına şuan yetkili olan sendika oturur ise, memurlarımız ekonomik ve sosyal olarak kayba uğramaya devam edecektir. Memurlarımızın bu gün Banka Promosyonuna muhtaç olmasının sebebi bu yetkili ama etkisiz Sendikanın masada memurların haklarını savunmamasıdır. ” dedi.

 

Konuşmaların ardından oylama işlemine geçildi.

Türk Büro-Sen olarak Ankara SGK Şube Yönetimimize başarılar dileriz.

Yapılan oylama sonucu oluşan yönetim aşağıdaki gibidir.

 

Osman Vuran

Serkan Köseoğlu

Serdar Yılmazer

Serkan Sağlam

Çağatay Aktürk

Tuğcan Taş

Nurgül Özkan

 

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI