Atatürk

SGK ÇALIŞANLARININ MAĞDURİYETLERİNE SON VERİLSİN

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI TÜRKEŞ GÜNEY’İN YAZILI BASIN AÇIKLAMASI
Bilindiği üzere, Hükümet yetkilileri tarafından 3600 Ek Gösterge ve EYT Düzenlemesi ile SGK prim alacakları yapılandırması yapılacağı bilgisi kamuoyu ile paylaşılmış olup, milyonlarca vatandaşımız yapılacak düzenlemelerle ilgili beklentiye girmiştir.
Yapılacak düzenlemeler ve yapılandırmalar ise Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından gerçekleştirilecektir. Bu kapsamdaki yoğunluğu zaten çok fazla olan SGK çalışanlarının iş yükü daha da artacaktır.
Bugüne kadar birikmiş sorunların üzerine cesaretle giden ve çözmeye çalışan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımızın, Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanlarının mali ve özlük haklarını iyileştirmeye çaba sarf edeceğine inancımız tamdır.
SGK çalışanlarının bu düzenlemeler sürecinde motivasyonlarının korunabilmesi için;
1-Ek Ödeme oranlarının artırılması,
2-İkramiyelerinin yeniden ödenmeye başlanması,
3-Mesai ücretlerinin tam yıl boyunca ödenmesi,
4-Sosyal Güvenlik Uzmanlığı kadrolarının aciliyetle ihdas edilmesi gerekmektedir.
Vatandaşlarımıza doğum anından ölümüne dek hizmet veren, yapılan iş itibari ile uzmanlık gerektiren ve iş yükü her geçen gün artan SGK çalışanları için taleplerimizin hayata geçirilmesi, çalışanların iş yükü altında ezilmesinin bir nebze de olsa önüne geçecektir.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız sayın Vedat Bilgin’i de bu konularda Sosyal Güvenlik Kurumu çalışanları için bir düzenleme yapmaya davet ediyor, Türk Büro-Sen olarak, çalışanlar adına yapılacak her olumlu düzenlemede elimizi taşın altına koyacağımızı kamuoyuna saygı ile bildiririz.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI