Atatürk

ANKARA 13 NOLU ŞUBEMİZİN OLAĞAN GENEL KURULU GERÇEKLEŞTİ

Ankara 13 Nolu Şubemiz Olağanüstü Genel Kurulunu 12.11.2022 tarihinde gerçekleştirdi.

 

Genel kurula Genel Başkan Yardımcılarımız Vedat Ulu ve Emrah Coşkun, Ankara Şube Başkanlarımız ve Şube Yöneticilerimiz, Delegelerimiz ile çok sayıda davetli katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Genel Kurulda Genel Başkan Yardımcımız Vedat Ulu, “Biz Türkiye Kamu-Sen olarak 30 yıllık bir kuruluşuz. Memurun derdini kendi derdimiz edinerek, bu günlere geldik. Bildiğiniz üzere tüm memurlarımızın gündeminde şuan 3600 ek gösterge düzenlemesi vardır. Düzenleme TBMM’ye ilk geldiğinde sadece 4 meslek grubunu kapsıyordu. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen olarak, bu konuda çok mücadele ettik. TBMM’de komisyon çalışmalarına katılarak, düzenlemenin içine diğer ünvanlarında dahil edilmesini sağladık. Ancak bu yeterli değildir. Biz GİH ve THS’de çalışan 2 yıl ve 4 yıllık okul mezunu tüm personelin de 3600 ek gösterge düzenlemesine dahil edilmesini, öğrenim durumu itibari ile düzenlemeye dahil edilemeyenlerin ise MİT, Emniyet, TSK, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı kadrolarında olduğu gibi 3600 ek göstergeden faydalanamayanlara yapılan 1200 TL’lik artıştan faydalandırılmalarını istiyoruz.

 

Bu konuda önce AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş,  Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ve MHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekilimiz Erkan Akçay ile yaptığımız görüşmede de, kendilerine bu konuyu aktardık ve kendileri de bu konudaki taleplerimize sıcak bakmıştır.

Memurumuzun diğer önemli konularından biri yemek yardımlarının kamu işçilerinde olduğu gibi ayni değil nakdi olarak yapılmasıdır. Memurlarımıza kira yardımı yapılması için de çalışmalarımız var. Büyükşehirlerde ve sahil bandındaki illerimizde kiralar maalesef memurlarımızın maaşını geçmiştir.

Memurlarımızın ekonomik, sosyal ve özlük haklarını iyileştirmek için toplu sözleşme masasına yetkili Sendika olarak oturmak zorundayız. Kurum sendikalarının memurlarımıza hiç bir faydası yoktur. Aksine mevcut yetkili sendikanın yine yetkili olmasına hizmet eder. Yetkiye en yakın Sendika Türk Büro-Sen’dir. Hizmet kolumuzdaki tüm çalışanları Sendikamıza davet ediyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından oylama işlemine geçildi.

Türk Büro-Sen olarak Ankara 13 Nolu Şube Yönetimimize başarılar dileriz.

Yapılan oylama sonucu oluşan yönetim aşağıdaki gibidir.

Sadık Mefa

Ali Bal

İbrahim Baş

İbrahim Kılıç

Zeynep Deliktaş

Sıddık Kara

Hasan Ali Toraman

 

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI