Atatürk

KIZILCAHAMAM’DA ÜYELERİMİZ İLE BİR ARAYA GELDİK

Genel Başkanımız Türkeş Güney, Genel Başkan Yardımcılarımız Vedat Ulu ve Özkan Ulupınar ile birlikte 17.10.2022 tarihinde Ankara’nın Kızılcahamam ilçesinde üyelerimiz ile bir araya geldi. Toplantıya MHP Kızılcahamam İlçe Başkanı Muzaffer Gökmen, TÜRKAV İlçe Başkanı Sinan Muslu, Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim Sen İlçe Temsilcisi Yaşar Sarı katıldı.

 

Toplantıda Genel Başkanımız Türkeş Güney, Sözleşmeli çalışanlara kadro, YHS çalışanlarının GİH’e geçirilmesi talebimizi yineleyerek, 3600 ek gösterge çalışmamızla ilgili bilgi verdi. “Bildiğiniz üzere tüm memurlarımızın gündeminde şuan 3600 ek gösterge düzenlemesi vardır. Düzenleme TBMM’ye ilk geldiğinde sadece 4 meslek grubunu kapsıyordu. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen olarak, bu konuda çok mücadele ettik. TBMM’de komisyon çalışmalarına katılarak, düzenlemenin içine diğer ünvanlarında dahil edilmesini sağladık. Ancak bu yeterli değildir. Biz GİH ve THS’de çalışan 2 yıl ve 4 yıllık okul mezunu tüm personelin de 3600 ek gösterge düzenlemesine dahil edilmesini, öğrenim durumu itibari ile düzenlemeye dahil edilemeyenlerin ise MİT, Emniyet, TSK, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı kadrolarında olduğu gibi 3600 ek göstergeden faydalanamayanlara yapılan 1200 TL’lik artıştan faydalandırılmalarını istiyoruz.

 

Bu konuda önce AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile görüştük, kendisi taleplerimizi dinledi ve TBMM’de tekrar bu konunun görüşüleceğini ifade etti. Daha sonra ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Türkiye Kamu-Sen heyeti olarak yaptığımız görüşmede de, kendisine bu konuyu aktardık ve kendileri de bu konudaki taleplerimize sıcak bakmıştır.

 

Memurumuzun diğer önemli konularından biri de vergi dilimleridir. Yılbaşında memurlarımıza yapılan maaş artışları maalesef yıl içinde vergiler ile geri alınmaktadır. Vergi dilimlerinde bir düzenleme yapılarak, memurlarımızın bu sorunu çözülmelidir. Yemek yardımları da kamu işçilerinde olduğu gibi iyileştirilmelidir. Memurlarımızın ekonomik, sosyal ve özlük haklarını iyileştirmek için toplu sözleşme masasına yetkili Sendika olarak oturmak zorundayız. Yetkiye en yakın Sendika Türk Büro-Sen’dir. Hizmet kolumuzdaki tüm çalışanları Sendikamıza davet ediyorum” dedi.

 

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI