Atatürk

GENEL BAŞKAN YARDIMCILARIMIZ İSTANBUL 5 NOLU ŞUBEMİZ İLE BİR ARAYA GELDİ

Genel Başkan Yardımcılarımız Özkan Ulupınar ve Nebi Yay 07.10.2022 tarihinde İstanbul 5 Nolu Şubemizin düzenlediği etkinlikte Vergi Dairesi, Gençlik ve Spor,Nüfus, Kaymakamlık, Saymanlık, Meteoroloji, MSB ve Emniyet Temsilcilerimiz ile bir araya geldi. İstanbul 5 Nolu Şube Başkanımız Mustafa Ünlü ve Şube Yöneticilerimiz, İstanbul 4 Nolu Şube Başkanımız Ali Söğüt ile İstanbul 2 Nolu Şube Başkanımız Mehmet Akif Ersoy katıldı.

Genel Başkan Yardımcılarımız Özkan Ulupınar ve Nebi Yay,  “3600 ek gösterge, Sözleşmeli çalışanlar, YHS çalışanlarının GİH’e geçirilmesi ve Banka Promosyonu ödemeleri hakkında bilgi vererek, “Hepinizin bildiği üzere memurumuzun gündemi şuanda 3600 ek gösterge, sözleşmelilerin kadroya alınması ve Yardımcı Hizmetler Sınıfının GİH’e geçirilmesi.

Biz Türkiye Kamu-Sen olarak 2018 yılında 3600 ek gösterge ile ilgili kanun teklifimizi TBMM’ye ilettik. Birinci teklifimizde Genel İdare Hizmetleri ve Teknik Hizmetler Sınıfında 1. dereceye yükselmiş bütün kamu görevlilerinin ek göstergelerinin 3600’e çıkarılması ve Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelinin ek gösterge rakamlarının 2200 olarak belirlenmesi yer alıyor. İkinci teklifimizde ise ek göstergesi 3600’ün altında kalan tüm kamu görevlilerinin tazminat yansıtma oranlarının 40 puan artırılması var.

Her iki teklifimiz de düzenlemenin son hali ile 3600 ek gösterge uygulamasından faydalanamayan ve yapılacak ek gösterge düzenlemesinde maaşlarında sınırlı bir artış yaşanacak olan tüm personeli kapsayacak ve tatminkâr bir artış sağlayacak şekilde hazırlandı.

5 Temmuz 2022 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Ek gösterge kanununun yürürlük tarihi 15 Ocak 2023 tarihi olduğundan, Ekim ayında TBMM’nin çalışmaya başlamasıyla birlikte; 3600 ek göstergeden faydalanamayan GİH ve THS’deki yüksekokul mezunu bütün memurların ek göstergesinin 3600’e çıkarılması; 3600 ek göstergenin altında kalan lise mezunu devlet memurlarının, emekli maaşlarında adaletin sağlanması adına; *Tazminat Yansıtma Oranlarının artırılması  Ya da * Milli İstihbarat ve Emniyet Hizmetleri Sınıfındaki devlet memurları ile Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı kadrolarından emekli olan lise mezunu Astsubay ve Uzman Erbaşların emekli aylıklarına yapılan 1200 TL ilave ödemenin, eğitim durumu nedeniyle 3600 ek göstergeden faydalanamayan tüm memurlara yansıtılması halinde, 3600 ek gösterge düzenlemesinin çözüme kavuşacağına, bu konunun memurlarımızın ve toplumun gündeminden çıkacağına inanıyoruz.

Sözleşmeli çalışanların kadroya geçirilmesi talebimizde ısrarcıyız. Bildiğiniz üzere Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızda Sözleşmeli çalışanların kadroya alınması çalışmaları için bir komisyon kuruldu ve çalışmalar tüm hızıyla devam etmektedir. Biz Türk Büro-Sen olarak, bu konudaki görüşlerimizi komisyona ilettik. Kamuda 4/B, vekil, geçici, kamu dışı, idari hizmet sözleşmeli, mevsimlik gibi tüm güvencesiz istihdam modelleri kaldırılmalı, bu kapsamda çalışanların tamamı kadroya geçirilmelidir.

Yardımcı Hizmetli kadrosunda olan memurların tamamı masa başında çalışmaktadır. Fiiliyatta zaten mevcut olan bu durumun yasal bir zemine taşınması, çalışma hayatında karşı karşıya kalınan bu hukuki ayrımcılığın giderilmesi amacıyla Yardımcı Hizmetler Sınıfına dahil olan personelin bir defaya mahsus olarak Genel İdare Hizmetleri Sınıfına geçirilmesi sağlanmalıdır. Yan yana masalarda çalışan ancak kadro farkı olan (YHS – Gih ) çalışanlar arasında çalışma barışı bozulmaktadır. Kamuda çalışma barışının korunması için tüm YHS çalışanları, GİH kadrosuna geçirilmelidir.

Banka promosyonlarının günümüz şartlarına göre tekrar güncellenmesi için hizmet kolumuzdaki tüm kurumlar ile Cumhurbaşkanlığına yazılı talepte bulunduğumuzu ve günümüz ekonomik şartları göze alındığında tüm memurlarımızın banka promosyonu ile biraz rahat nefes alması için gerekli tüm çalışmalarımızı da titizlikle yürüteceğimizi hatırlatalım” dedi.

Ayrıca Genel Başkan Yardımcılarımız kurumların Koruma ve Güvenlik görevlilerinin mali, sosyal ve özlük haklarında iyileştirilme yapılması konusunda istişarede bulundu.

 

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI