Atatürk

AYDIN’DA TEMSİLCİLERİMİZ İLE BİR ARAYA GELDİK

Genel Başkanımız Türkeş Güney, Genel Başkan Yardımcımız Nebi Yay, Aydın Şube Başkanımız Mehmet Kamil Taşkır ile birlikte 24.10.2022 tarihinde Aydın’da Şube Yöneticilerimiz ve Temsilcilerimizin katılımı ile istişare toplantısı düzenledi. Toplantıya Türkiye Kamu-Sen İl Temsilcisi Şefik Kervan, Türk Eğitim-Sen Şube Başkanı Veli Yıldırım ile Türk Sağlık-Sen Hüseyin Doğan da katıldı.

Sendikamızın çalışmaları hakkında bilgi veren Genel Başkanımız Türkeş Güney, “3600 ek gösterge düzenlemesi TBMM’ye ilk geldiğinde sadece 4 meslek grubunu kapsıyordu. Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen olarak, bu konuda çok mücadele ettik. TBMM’de komisyon çalışmalarına katılarak, düzenlemenin içine diğer ünvanlarında dahil edilmesini sağladık. Ancak bu yeterli değildir. Biz GİH ve THS’de çalışan 2 yıl ve 4 yıllık okul mezunu tüm personelin de 3600 ek gösterge düzenlemesine dahil edilmesini, öğrenim durumu itibari ile düzenlemeye dahil edilemeyenlerin ise MİT, Emniyet, TSK, Jandarma ve Sahil Güvenlik Komutanlığı kadrolarında olduğu gibi 3600 ek göstergeden faydalanamayanlara yapılan 1200 TL’lik artıştan faydalandırılmalarını istiyoruz.
Bu konuda önce AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile görüştük, kendisi taleplerimizi dinledi ve TBMM’de tekrar bu konunun görüşüleceğini ifade etti. Daha sonra ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin ile Türkiye Kamu-Sen heyeti olarak yaptığımız görüşmede de, kendisine bu konuyu aktardık ve kendileri de bu konudaki taleplerimize sıcak bakmıştır. AKP Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş ile bu hafta içerisinde de tekrar görüşerek, teklifimizin son halini kendisine anlattık.

Memurlarımızın yemek yardımlarının ayni değil nakdi olarak yapılması ile ilgili de bir çalışmamız var. Bu konudaki çalışmamızı da yakın zamanda Hazine ve Maliye Bakanlığı ile paylaşarak, memurlarımıza yapılan yemek yardımlarının artırılmasını talep edeceğiz.

Büyükşehir ve sahil bandında yaşayan memurlarımız başta olmak üzere, memurlarımıza kira yardımı yapılması talebimizi de ilgili makamlara ileteceğiz. Ayrıca özlük haklarını iyileştirmenin bir diğer yolu da ünvan değişikliğinden geçmektedir. Hizmet kolumuzdaki tüm kurumlarda kurum içi uzmanlık özel sınavı açılması ve uzmanlık kadrolarının ihdas edilmesi için başvurularımızı yapıyoruz.

Sözleşmeli çalışanların kadroya geçirilmesi talebimizden vazgeçmiyoruz. Biz 3+1 vs. gibi seçenekler yerine, tüm memurlarımıza koşulsuz ve şartsız kadro istiyoruz.

Biz Sendika olarak talep makamıyız. Biz memurlarımızın haklarının korunup geliştirilmesi için elimizden geleni yapacağız. Burada elimizin daha güçlü olması için Toplu Sözleşme masasına oturmak zorundayız. Toplu sözleşme masasına şuan yetkili olan sendika oturur ise, memurlarımız ekonomik ve sosyal olarak kayba uğramaya devam edecektir. Memurlarımızın bu gün Banka Promosyonuna muhtaç olmasının sebebi bu yetkili ama etkisiz Sendikanın masada memurların haklarını savunmamasıdır.
Aynı zamanda kurum Sendikalarının memurlarımıza hiçbir faydası yoktur. Kurum Sendikaları maalesef toplu sözleşme masası ve memurların sorunlarının görüşüldüğü danışma kurullarına katılamazlar. Bu yüzden memurlarımıza hiçbir faydaları yoktur.
Hizmet kolumuzdaki tüm memurlarımızı hem kurum sendikalarından, hem de yetkili ama memur için hiçbir etkisi olmayan sendikalardan istifa ederek, Sendikamıza katılmaya devam ediyorum” dedi.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI