Atatürk

ADALET BAKANI BEKİR BOZDAĞ’I ZİYARET ETTİK

Özlük (maaş, ücretler) haklarının geliştirilmesi ve iyileştirilmesinin yolu, sınıf ve ünvan değişikliğinden geçmektedir.

Bu nedenle;  Adalet Hizmetleri Sınıfı ve Kurum İçi Uzmanlık (adalet çalışanı bütün personelin faydalanacağı) kadrolarının ihdası için, kanun tekliflerimizi hazırladık, Sn. Bakanımıza ilettik. En yakın zamanda kanun tekliflerimizi TBMM’ye taşıyacağız.

Türk Büro Sen 30 yıllık tecrübesi, bilgi birikimi ile adalet çalışanlarını, hak ettikleri özlük haklarına kavuşturacaktır.

Genel Başkanımız Türkeş Güney, Genel Başkan Yardımcımız Emrah Coşkun, Ankara 11 Nolu Şube Başkanımız Mustafa Demirhan ve Şube Başkan Yardımcımız Uğur Özer ile birlikte 20.10.2022 tarihinde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ı ziyaret etti. Görüşmede Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürü Turan Kuloğlu da hazır bulundu.

Adalet Bakanlığı çalışanlarının sorunları ve taleplerinin görüşüldüğü ziyarette Genel Başkanımız Türkeş Güney,

*Adalet Hizmetleri Sınıfı oluşturulması,

*Kurumiçi Uzman Katiplik kadrolarının ihdas edilmesine

yönelik Kanun Tekliflerimizi Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a takdim etti.

Genel Başkanımız Türkeş Güney, Adalet çalışanlarının bir bütün olduğunu belirterek, “bu sebeple Adalet Bakanlığı Merkez Teşkilatı ve HSK çalışanlarının da Adalet Hizmetleri Tazminatından faydalandırılması çalışanların motivasyonunu yükseltecektir. Ayrıca Yüksek Yargı Tazminatından Yargıtay Başkanlığı, Danıştay Başkanlığı ve Sayıştay Başkanlığı çalışanlarının da faydalandırılması, Sözleşmeli Zabıt Katiplerinin de biran evvel kadroya geçirilmesi çalışma barışını koruyacaktır.” Dedi.

Ayrıca Adalet çalışanlarının talepleri ile ilgili hazırlamış olduğumuz geniş bir rapor da Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a takdim edildi.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ ise Kanun Tekliflerimize olumlu bakarak, Adalet Bakanlığı olarak çalışanların taleplerinin karşılanması hususunda gerekli çalışmaları yapacaklarını, ifade ettiler.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’a sorunların çözümüne yönelik olumlu yaklaşımı ve misafirperverliği için teşekkür ederiz.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI