Atatürk

ŞEHİT YAKINI VE GAZİ ÜYELERİMİZ İLE BİR ARAYA GELDİK

Sendikamızın 19 Eylül Gaziler Günü münasebetiyle, Genel Merkezimizde 20.09.2022  tarihinde düzenlediği toplantıya Şehit Yakını ve Gazi üyelerimiz katıldı.

Genel Başkan Yardımcılarımız Vedat Ulu ve Emrah Karakurt’un katıldığı programda kamuda çalışan Şehit yakınları ve Gazilerimizin sorunları ve çözüm yolları üzerine istişarede bulunuldu.

Genel Başkan Yardımcımız Vedat Ulu konuşmasında, “Biz Türkiye Kamu-Sen ve Türk Büro-Sen olarak, 1992 yılında kurulduğumuzda Sendikal mücadelemizin temeline vatan topraklarımızın korunmasını ve kamu çalışanlarının haklarının gözetilmesini koyduk. Üzerinde yaşanacak toprak parçası yoksa, savunacak özlük hakkı da olmaz anlayışı ile bugünlere geldik, Allah’ın izniyle bundan sonra da hak mücadelemiz bu değerler ile devam edecektir.

Vatan ve milletimizin bağımsızlığı ve hürriyeti, Anayasamızda ifadesini bulan Demokratik, Laik ve Sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz ve onun ayrılmaz parçası toplum yapımızın korunarak yaşatılması özgürlük ve bağımsızlığımızın devamlılığı, şanlı bayrağımızın semalarda dalgalanması için üstün bir fedakarlıkla kendilerini ulusumuza armağan etmiş kahraman şehitlerimiz ve gazilerimiz için bizlerde elimizden geleni yapmak zorundayız. Şehitlik mertebesinin önemini, Gazi olmanın ne demek olduğunu tüm hücrelerine kadar hisseden bir kuruluşuz biz.

20.03.2018 tarihli Resmi Gazete’de yayınlanan Başbakanlık Genelgesinde, “Hizmetli unvanlı şehit ve gazi yakınlarının büro hizmetlerinde görevlendirilmesi hususuna azami özen gösterilecektir” denilmiştir.

Bizler bu konunun takipçisiyiz. Genelgeye uyulmayan bir yer varsa lütfen bilgimiz olsun arkadaşlar. Sizler bizlere Şehitlerimizin emanetlerisiniz, göz bebeğimiz Gazilerimizsiniz.

Kamuda şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin yaşamış olduğu diğer problemlere de hakimiz. Bu problemlerin çözülmesi için de elimizden geleni yapacağız. Gerek kurum yöneticileri ile, gerek siyasi parti temsilcileri ile gerekse de TBMM’de yapacağımız görüşmeler ile Şehit Yakını ve Gazilerimizin kamuda yaşadığı sorunları Allah’ın izniyle bitireceğiz.

Biz bu hak mücadelesini verirken sizlerde üyelikleriniz ile Sendikamıza lütfen destek olunuz. Kamuda kurum Sendikalarına geçit vermeyelim. Onlar Toplu Sözleşme Masasına katılamaz ve haklarınızı savunamaz.

Hele hele Şehitlerimizin ve Gazilerimizin isimleri istismar edilerek kurulan Sendikalar maalesef hiçbir sorunu çözemeyecektir. Güçlü bir Sendikal mücadele için Sendikamız Türk Büro-Sen’e üye olunuz. Bu isimleri istismar ederek Sendikal yapı kurmaya çalışanlara müsaade etmeyelim.

Yetkiye en yakın Sendika Türk Büro-Sen’dir. Önümüzdeki yıl toplu sözleşme masasında bir değişiklik yapalım, ve Sendikamızı hep birlikte yetkili kılalım. Hak nasıl alınır herkese hep birlikte gösterelim” dedi.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI