Atatürk

GENEL BAŞKANIMIZ; ARTIK YETER, TOPLU SÖZLEŞME MASASINDA DEĞİŞİKLİK YAPMANIN ZAMANI GELDİ

Genel Başkanımız Türkeş Güney, Genel Başkan Yardımcımız Özkan Ulupınar ile birlikte 10.09.2022 tarihinde Düzce Şubemizin 1. Olağan Genel Kuruluna katıldı.

Genel Başkan Yardımcımız Özkan Ulupınar’ın divan başkanlığını yaptığı Genel kurula MHP Düzce Milletvekili Ümit Yılmaz, merkez ilçe başkanı Murat Baki Yılmaz, Ülkü Ocakları Başkanı Ayhan Bülbül, Türkiye Kamu-Sen İl temsilcimiz Ekrem Çavuş Kamu-Sen’e bağlı sendikalarımızın Şube Başkan ve temsilcileri,  Sendikamızın Bolu, Kocaeli, Zonguldak Şube Başkan ve Başkan yardımcıları ve üyelerimiz katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Genel Kurulda Genel Başkanımız Türkeş Güney, “Bugün Sendikamızın 81. Şubesinin kuruluşunu 81 plakalı Düzce ilimizde hep birlikte yapıyoruz. Sendikamıza ve memurlarımıza hayırlı olsun” dedi.

Konuşmasının devamında Ek Gösterge, Sözleşmeliler ve Yardımcı Hizmetliler konusuna değinen Genel Başkanımız Türkeş Güney, “Hepinizin bildiği üzere memurumuzun gündemi şuanda 3600 ek gösterge, sözleşmelilerin kadroya alınması ve Yardımcı Hizmetler Sınıfının GİH’e geçirilmesi.

5 Temmuz 2022 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Ek gösterge kanununun yürürlük tarihi 15 Ocak 2023 tarihi olduğundan, Ekim ayında TBMM’nin çalışmaya başlamasıyla birlikte; 3600 ek göstergeden faydalanamayan GİH ve THS’deki yüksekokul mezunu bütün memurların ek göstergesinin 3600’e çıkarılması; 3600 ek göstergenin altında kalan lise mezunu devlet memurlarının, emekli maaşlarında adaletin sağlanması adına;

*Tazminat Yansıtma Oranlarının artırılması Ya da

* Milli İstihbarat ve Emniyet Hizmetleri Sınıfındaki devlet memurları ile Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı kadrolarından emekli olan lise mezunu Astsubay ve Uzman Erbaşların emekli aylıklarına yapılan 1200 TL ilave ödemenin, eğitim durumu nedeniyle 3600 ek göstergeden faydalanamayan tüm memurlara yansıtılması halinde, 3600 ek gösterge düzenlemesinin çözüme kavuşacağına, bu konunun memurlarımızın ve toplumun gündeminden çıkacağına inanıyoruz.
Sözleşmeli çalışanların kadroya geçirilmesi talebimizde ısrarcıyız. Kamuda 4/B, vekil, geçici, kamu dışı, idari hizmet sözleşmeli, mevsimlik gibi tüm güvencesiz istihdam modelleri kaldırılmalı, bu kapsamda çalışanların tamamı kadroya geçirilmeli, Devletin asli ve sürekli görevleri ile kamu hizmetleri 4/A’lı, güvenceli memurlar eliyle gördürülmelidir.

Bildiğiniz üzere kamuda artık yüksekokul mezunu olmayan çalışan kalmamıştır.
Yardımcı Hizmetli kadrosunda olan memurların tamamı masa başında çalışmaktadır. Fiiliyatta zaten mevcut olan bu durumun yasal bir zemine taşınması, çalışma hayatında karşı karşıya kalınan bu hukuki ayrımcılığın giderilmesi amacıyla Yardımcı Hizmetler Sınıfına dahil olan personelin bir defaya mahsus olarak Genel İdare Hizmetleri Sınıfına geçirilmesi sağlanmalıdır.” Dedi.

Genel Başkanımız Türkeş Güney büro hizmet kolundaki tüm memurları Sendikamıza davet ederek, “Sendikaların kuruluş gayesi, kamu görevlilerinin hak ve menfaatleri dediğimiz; maaşları, diğer ücretleri, özlük haklarını vs. korumak ve geliştirmektir. Sendikal mevzuatımız gereği, kamu görevlilerinin özlük hakları her iki yılda bir Ağustos ayında üye sayısı en fazla olan yetkili Sendikaların, ülkeyi yöneten hükümet ile bir araya gelerek yaptığı toplu sözleşme masasında görüşülür ve karara bağlanır. Sendikanın toplu sözleşme masasına oturabilmesi için iş kolunda en fazla üyeye sahip olması ve bir konfederasyona bağlı olması gereklidir.

Maalesef ülkemizde son 12 yıldır (6 dönem) kamu görevlileri adına masaya oturan yetkili ancak etkisiz ve kifayetsiz Sendika yüzünden, kamu görevlilerinin maaş ve ücretleri yeterli düzeyde artırılmamış, kamu görevlileri mağdur edilmiştir.Bu durumu önlemenin yolu, toplu sözleşme masasında değişiklik yapmaktan geçmektedir. Büro İş kolunda yetkiye en yakın Sendika Türk Büro-Sen’dir. Kurum ve Meslek Sendikalarının sizlere alacağı hiçbir hak, sağlayacağı hiçbir fayda yoktur. Bu durum geçen yıllar itibariyle de görülmüştür. Bu nedenle sizleri, Yetkiye en yakın Sendika Türk Büro-Sen’e davet ediyorum” dedi.

Konuşmaların ardından oylama işlemine geçildi.

Türk Büro-Sen olarak, Düzce Şubemize görevlerinde başarılar dileriz.

Oylama sonucu oluşan liste aşağıdaki gibidir.
Temel Kırali
Nihat Geçer
Mesut Turgut
Yakup Tufan
Gökhan Bakırcı
Faruk Dereli
Ercan Özlü

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI