Atatürk

GENEL BAŞKAN YARDIMCIMIZ KOCAELİ’DE ÜYELERİMİZ İLE BİR ARAYA GELDİ

Genel Başkan Yardımcımız Vedat Ulu 18.09.2022 tarihinde Kocaeli Şubemizce düzenlenen etkinlikte Üyelerimiz ile bir araya geldi.

Kocaeli Şube Başkanımız Cihat Çoban ve Şube Yönetim Kurulu Üyelerimizin de hazır bulunduğu programda Genel Başkanımız Türkeş Güney, yayınladığı mesajında; “Kocaeli şubemizin maliye çalışanlarına düzenlemiş olduğu kahvaltılı istişare toplantısına başka bir proğramım nedeniyle üzülerek katılamadım. Orada bulunan bütün arkadaşlarımıza en derin sevgi ve saygılarımı sunuyorum. Hep birlikte emanet aldığımız bayrağa hedefe ulaştırmak için canla başla mücadele ediyoruz. Kocaeli şubemizin kahvaltı etkinliğinin hayırlı olmasını diliyorum. Bir yandan memurumuzun özlük hakları için uğraşırken, bir yandan da memur sendikacılığını eşantiyon firması ile karıştıran anlayışla mücadele ediyoruz. Toplu sözleşme masasında memurun haklarını aramayan, memuru masada unutanları, o masadan uzaklaştırmanın zamanı gelmiş, geçmektedir. Büro işkolunda yetkiye en yakın sendika, sendikamız Türk Büro Sen’dir. Bu nedenle işkolumuzdaki bütün memur kardeşlerimize sesleniyorum, şu nedenle, bu nedenle başka sendikalara üye olmuş olabilirsiniz, kararınıza saygı duyuyoruz. Ancak, sendikacılık hak almak ise, hakkın alınacağı yer toplu sözleşme masası olduğuna göre, hak alma masasına en yakın sendikada, yani Türk Büro Sen’de toplanmaktan başka çare yoktur. Bu duygu ve düşüncelerle değerli haziruna saygı ve sevgilerimi sunuyor, toplantıyı tertip eden şube başkanı ve yönetim kurulumuza teşekkür ediyorum. bu kutlu mücadelede, Cenab-ı Allah yar ve yardımcımız olsun diyorum. Hepinizi Allah’a emanet ediyorum” dedi.

 

Genel Başkanımız Türkeş Güney’in mesajının ardından, Genel Başkan Yardımcımız Vedat Ulu Sendikamızın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Genel Başkan Yardımcımız Vedat Ulu, “Biz Türkiye Kamu-Sen olarak 2018 yılında 3600 ek gösterge ile ilgili kanun teklifimizi TBMM’ye ilettik. Birinci teklifimizde Genel İdare Hizmetleri ve Teknik Hizmetler Sınıfında 1. dereceye yükselmiş bütün kamu görevlilerinin ek göstergelerinin 3600’e çıkarılması ve Yardımcı Hizmetler Sınıfı personelinin ek gösterge rakamlarının 2200 olarak belirlenmesi yer alıyor. İkinci teklifimizde ise ek göstergesi 3600’ün altında kalan tüm kamu görevlilerinin tazminat yansıtma oranlarının 40 puan artırılması var.Her iki teklifimiz de düzenlemenin son hali ile 3600 ek gösterge uygulamasından faydalanamayan ve yapılacak ek gösterge düzenlemesinde maaşlarında sınırlı bir artış yaşanacak olan tüm personeli kapsayacak ve tatminkâr bir artış sağlayacak şekilde hazırlandı.  5 Temmuz 2022 tarihli Resmi Gazetede yayınlanan Ek gösterge kanununun yürürlük tarihi 15 Ocak 2023 tarihi olduğundan, Ekim ayında TBMM’nin çalışmaya başlamasıyla birlikte; 3600 ek göstergeden faydalanamayan GİH ve THS’deki yüksekokul mezunu bütün memurların ek göstergesinin 3600’e çıkarılması; 3600 ek göstergenin altında kalan lise mezunu devlet memurlarının, emekli maaşlarında adaletin sağlanması adına; Tazminat Yansıtma Oranlarının artırılması Ya da Milli İstihbarat ve Emniyet Hizmetleri Sınıfındaki devlet memurları ile Türk Silahlı Kuvvetleri, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı kadrolarından emekli olan lise mezunu Astsubay ve Uzman Erbaşların emekli aylıklarına yapılan 1200 TL ilave ödemenin, eğitim durumu nedeniyle 3600 ek göstergeden faydalanamayan tüm memurlara yansıtılması halinde, 3600 ek gösterge düzenlemesinin çözüme kavuşacağına, bu konunun memurlarımızın ve toplumun gündeminden çıkacağına inanıyoruz.” Dedi.

Sözleşmeli Çalışanlara kadro talebimizde ısrarcı olduğumuzu ve Yardımcı Hizmetler Sınıfı çalışanlarının GİH kadrosuna geçirilmesi gerektiğini ifade eden Genel Başkan Yardımcımız, “üyelerimizin her ihtiyaçlarında yanlarında oluyoruz. Hizmet kolumuza bağlı kurumlarda sınav açıldığında üyelerimize eğitim desteğimiz devam edecek. Ayrıca Banka promosyonlarının günümüz şartlarına göre tekrar güncellenmesi için hizmet kolumuzdaki tüm kurumlar ile Cumhurbaşkanlığına yazılı talepte bulunduğumuzu ve memurlarımızın banka promosyonu ile biraz rahat nefes alması için gerekli tüm çalışmalarımızı da titizlikle yürüteceğimizi bildiriyorum” dedi.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI