Atatürk

“BÜRO İŞ KOLUNDAKİ BÜTÜN MEMUR KARDEŞLERİMİZİ, YETKİYE EN YAKIN SENDİKA OLAN TÜRK BÜRO-SEN ÇATISI ALTINDA TOPLANMAYA DAVET EDİYORUM”

10 Ağustos 2022, Çarşamba | 12:36

İŞKUR Şubemiz Olağan Genel Kurulunu 10.08.2022 tarihinde gerçekleştirdi.

 

Genel Kurula Genel Başkanımız Türkeş Güney, Genel Başkan Yardımcılarımız Vedat Ulu, Özkan Ulupınar, Emrah Karakurt, Nebi Yay, Sami Çam ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan Genel Kurulda Genel Başkan Yardımcımız Sami Çam Divan Başkanı oldu.

 

Genel Başkanımız Türkeş Güney, 3600 ek gösterge, Yardımcı Hizmetler Sınıfı ve Sözleşmeli çalışanlar konusuna değinerek, “TBMM açıldığında 3600 ek gösterge konusunda yaşanan adaletsizliğin giderilmesi için, çalışmalarımızı Meclis nezdinde sürdürmeye devam edeceğiz. Yine sözleşmeli çalışanlarımızın ivedilikle kadroya alınmaları için de sürecin takipçisi olacağız. İş güvenceli çalışma Türkiye Kamu-Sen olarak kırmızı çizgimizdir. Ayrıca Yardımcı Hizmetler Sınıfı çalışanlarının tamamı artık kamuda memur işi yapmaktadır. Memur işi yapmalarına rağmen hizmet sınıflarının farklı olması kabul edilemezdir. Türk Büro-Sen ve Türkiye Kam-Sen olarak Yardımcı Hizmetler Sınıfı çalışanlarının bir defaya mahsus GİH kadrosuna geçirilmesi talebimizden vazgeçmeyeceğiz” dedi.

 

Genel Başkanımız, “Bilindiği üzere maalesef 12 yıldır yetkili olan sendika sebebiyle memurun hakkı ve hukuku toplu sözleşme masasında bırakılmış, memurlar için bir kazanım elde edemeyen Sendikalar yüzünden hem memurlarımız mağdur edilmiş, hem de binbir çile ve mücadele ile alınan sendikacılık zarar görmüştür. Bu durumdan çıkış yolu bellidir.

Toplu Sözleşme Masasında bir değişiklik yapmanın vakti gelmiştir. Türk memurunun kaybedecek zamanı kalmamıştır. 2023 toplu sözleşme yılıdır. Önümüzde 1 yıllık bir süre vardır. Bu süreçte memurlarımızın hepsine tek tek sendikamızı anlatacağız ve onlardan yetkiyi isteyeceğiz. Hedefimiz 2023 yılında toplu sözleşme masasına yetkili olarak oturmaktır” dedi.

 

Genel Başkanımız Türkeş Güney, “Bugün İŞKUR Şubemizin Genel Kurulunu gerçekleştiriyoruz. Türk Büro-Sen olarak 80. Şubemizin kuruluşunu gerçekleştirmenin gururunu yaşıyoruz. Bizlere destek veren tüm üyelerimize teşekkür ediyorum. Her geçen gün daha da büyüyoruz. Yetkiye en yakın sendika olarak, iş kolumuzdaki tüm memurlarımızı Sendikamız Türk Büro-Sen çatısı altında toplanmaya davet ediyorum” dedi.

 

Konuşmaların ardından oylama işlemine geçildi.

 

Türk Büro-Sen olarak İŞKUR Şube Yönetimimize başarılar dileriz.

 

Yapılan oylama sonucu oluşan yönetim aşağıdaki gibidir.

 

Mustafa Harmancı

Onur Ersançmış

Ayber İmol

İrem Taşkaya

Hacı Duran Murat

Çağrı Karaoğlu

Sezgin Saraçoğlu

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI