Atatürk

ADALET BAKANLIĞI BANKA PROMOSYONU SÜRECİNİN TAKİPÇİSİ OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI TÜRKEŞ GÜNEY’İN ADALET BAKANLIĞI BANKA PROMOSYONU SÜRECİ İLE İLGİLİ BASIN AÇIKLAMASI

 

Adalet Bakanlığı maaş promosyon süreci başlandığından itibaren; sendikamız, adalet personelinin menfaatine olacak her konuda müdahil olmuş, mücadele etmiştir. Bu amaçla;

 

1-Maaşın % 10+

2-Taksitli

3-Promosyon süresi 5 yıl

 

Şeklindeki uygulamaya itiraz etmiş, “Eşit” Peşin” ve “sürenin 3 yıl” olması konusunda mücadele ve  ısrar etmiş, gerekirse yargı yoluna gideceğini beyan etmiştir. Bu konudaki mücadelemiz olumlu sonuç vermiş, bakanlık talep ettiğimiz şekilde ihale yapacağını ilan etmiştir.

 

Bu süreçte adalet çalışanlarına katkı sunmak adına, bakanlıktan, şartnamenin sendikamızla paylaşılması ve ihaleye gözlemci olarak katılma talebimize bakanlık tarafından olumlu yaklaşılmamıştır.

 

Bunun üzerine, bu konudaki sorumluluğun, yetkili sendikanında içinde bulunduğu “ihale komisyonunda” olduğunu belirten açıklamamız olmuştur.

 

İhale günü, teklif veren bankaların verdikleri teklif beklentileri karşılamamış, bazı bankaların da teklif vermediği ve ihalenin ertelendiği, ihale sürecini takip eden arkadaşlarımız tarafından, sendikamıza iletilmiştir.

 

Bunun üzerine sendikamız tarafından, bu olumsuz tabloya, şartnamenin mi yoksa başka hususların mı sebep olduğu sorgulanmış, eğer sebep şartname ise, şartnamemin revize edilmesi teklif edilmiştir.

 

Türk Büro-Sen 30 yıllık geçmişi, bilgi birikimi ve deneyimi olan, ilkeli bir sendikadır. Yetkili ve davetli olmadığı ihale komisyon ve salonuna, şov ve provakasyon amaçlı girmez, girmeye teşebbüs etmez. Bu süreçteki bütün gayesi adalet çalışanlarının bu süreçten kazançlı çıkmasına yöneliktir.

 

Şartname nedir, genel bütçe nedir, özel bütçe nedir, bunları ve bunların birbirinden farkını bilmeyenlerin, şov ve algı yönetimi ile adalet çalışanlarına verecekleri hiç bir şey yoktur.                                                   Adalet çalışanlarına naçizane tavsiyemiz, olayları ve gelişmeleri sükünetle, aklı selimle değerlendirmeleri, şov ve algıya yönelik bilgi kirliliğine itibar etmemeleridir.

 

Sendikamız konunun takipçisi olmaya devam edecektir.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI