Atatürk

TEKİRDAĞ ŞUBEMİZ, TEKİRDAĞ AİLE MAHKEMESİNDE YAŞANAN ŞİDDET OLAYINI KINIYORUZ

TÜRK BÜRO-SEN TEKİRDAĞ ŞUBE BAŞKANI FATİH SOYTÜRK’ÜN BASIN AÇIKLAMASI

Kamu görevlilerinin, vatandaşlarımıza hizmet götürmeye çalışırken şiddete uğraması kabul edilemez bir noktaya ulaşmıştır. Son dönemde Adalet çalışanlarına yönelik yapılan çirkin saldırılara yenileri eklenmiş, Tekirdağ Aile Mahkemesi  çalışanları fiziki ve sözlü saldırıya maruz kalmıştır. Mübaşir arkadaşımızın parmakları kırılmış, zabıt kâtibi, bay ve bayan arkadaşımız darp edilmiştir.

Türk Büro-Sen olarak, darp edilen adalet çalışanlarına geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor, kamu çalışanlarına yönelik saldırıları şiddetle kınıyoruz.

Vatandaşlarımızın refah ve huzuru için Devletin verdiği görevle, milletimize hizmet veren kamu çalışanlarımız şiddetin her türlüsüne maruz kalıyor, tehdit ediliyor, darp ediliyorlar.

Türkiye’de kamu çalışanlarına yönelik şiddet, çözülmesi gereken temel meselelerden biridir. Bugün artık kamu çalışanları can güvenliklerinden endişe eder bir şekilde hizmet üretmektedirler.

Bunun için şiddete acil çözümler ve ağır yaptırımlar gereklidir. Çünkü şiddet durmak bir yana artarak devam etmesindeki en önemli neden etkin ve caydırıcı tedbirlerin hayata geçmemesidir.

Türk Büro-Sen olarak, Adalet Çalışanlarının yaşadığı çirkin saldırılarda, şiddet ve hakaretlerde, Hukuki olarak her alanda yanlarında yer alacağımızı bildirir, kamu çalışanlarına yönelik şiddet olaylarında cezaların artırılması için gerekli tüm girişimlerde bulunacağımızı kamuoyuna saygıyla duyururuz.

Ayrıca Tekirdağ Adliyesinde meydana gelen olaydaki fail tutuklanmış olup; süreç ayrıca takip edilecektir.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI