Atatürk

3600 EK GÖSTERGEDE AKLIN YOLU; TÜRKİYE KAMU-SEN

2018 yılından bugüne, memurlarımızın gündemini meşgul eden 3600 Ek Gösterge olarak bilinen, Devlet Memurlarına ek gösterge artışını öngören çalışmaya ait taslaktan kısmen yapılan açıklama ile 4 meslek grubuna 3600 ek gösterge artışı sağlandığı, diğer hizmet gruplarına 600 puan ek gösterge artışı ilave edildiği ifade edilmiştir.

Öncelikle şunun bilinmesini isteriz ki; “Kamu hizmeti bir bütündür.” Her meslek grubunun yaptığı görev ve işlevi kendi içinde ayrı ayrı önem arz etmektedir.

Bu nedenle, 4 meslek grubunun dışında yer alan, özellikle iş kolumuzda görev yapan memurlarımızın, 3600 ek gösterge dışında tutulması mağduriyet yaratmıştır.

Ek gösterge artışını öngören çalışma, henüz taslak aşamasında olup, bu aşamada Büro Hizmet Kolunda yer alan unvanların mağduriyetinin giderilmesi için imkan vardır.

Bu konuda yapılacak en doğru iş, hizmet gruplarını ayırmadan, hakkaniyet ve adalet ölçüleri içinde ek gösterge artışının Konfederasyonumuz Türkiye Kamu-Sen’in kanun teklifinde yer aldığı şekilde, bu çalışma ile eş zamanlı olarak özel hizmet tazminat oranlarının artırılması halinde ek gösterge konusu memurlarımızın gündeminden çıkmış olacaktır.

Sendikamız Türk Büro-Sen, bu konuda Anayasa ve yasalarda Sendikalara tanınan haklar dahilinde, bütün yasal haklarını yeri ve zamanı geldiğinde kullanacaktır.

DİĞER HABERLER
HABERLER

Sosyal Medyada TÜRK BÜRO-Sen

GENEL BAŞKAN

TÜRKEŞ GÜNEY

TÜRK BÜRO-SEN GENEL BAŞKANI